SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Minikler Okulda

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:55:32
Minikler Okulda
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’da, 16 bin 177 öğrenci (66 ay ve üstü) 1. sınıfa zorunlu kayıt olurken, 60-66 ay arasında bulunan 6 bin 734 öğrenci de kayıt yaptırdı. İl genelinde 2012-2013 eğitim öğretim döneminde toplam 22 bin 911 öğrenci, 1. sınıfa başladı.
 
Malatya’da ilkokul ve anaokulu öğrencilerinin eğitime hazırlanması için bir hafta önceden başlatılan eğitim öğretim yılı nedeniyle, Fırat İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Abdullah Abit Öztoprak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, okul idarecileri, öğretmenler, veli ve öğrenciler katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Öztoprak, "İlimizde 23 bin öğrencimiz ilk defa okul hayatına başladı. Bu süreç inşallah üniversiteden sonra da devam eder ve hayat boyu eğitimle, öğretimle, milli eğitimimizle birlikte, çocuklarımız hayatlarını devam ettirirler" dedi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Bulut da, "İlköğretim okullarımızın birinci sınıfına, ayrıca anaokulu öğrencileri de anaokuluna başlamak üzere okula geldiler. Çocuklarımız çok heyecanlılar çünkü, gelecekleriyle ilgili ilk adımı böylece atmış oluyorlar. Hep birlikte burada çok önemli bir iş yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın yeni düzenlemesi kapsamında okullarımız ilkokul, ortaokul ve lise, üç ayrı kademeye dönüştürüldü. Ayrıca okul öncesi çalışmalar var. Fırat İlköğretim Okulumuzda bundan sonra ilkokul olarak eğitim ve öğretime devam edecek" ifadelerini kullandı.
 
Yapılan konuşmaların ardından Öztoprak ve Bulut, okula yeni başlayan öğrencilere karanfil takdim ederek kitaplarını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız