SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Minnet ve Şükranla.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:59:46
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'nın Darende ilçesinde Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası nedeniyle öğrencilere yönelik sunum yapıldı. 
 
Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası kapsamında Darende Kaymakamlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri Çanakkale konulu konferansa öğrenci ve vatandaşlar ilgi gösterdi. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan Polis Memuru Ali Öztaç'ın sinevizyon eşliğinde verdiği konferansta zaman zaman dinleyicilerin gözleri doldu. Konferansı Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Vekili Mehmet Karcı, Mmniyet Müdürü Salih Köken, Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak ile kalabalık bir topluluk katıldı. 
 
ÖZ'ÜN MESAJI..
Bu arada AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Çanakkale Zaferi; Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır diyen aziz milletimizin bağımsızlık uğruna verdiği destansı bir mücadelenin adıdır.
 
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda! Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda” dizelerinde belirttiği gibi her karışı şehit kanıyla sulanmış bu aziz vatan ecdadın bize bıraktığı en büyük mirastır.
 
Yine Şair Necmettin Halil Onan’ın ifade ettiği gibi Vatan;  'Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın / bu toprak bir devrin battığı yerdir / eğil de kulak ver, bu sessiz yığın, / bir vatan kalbinin attığı yerdir'.
 
Hiç şüphe yok ki; Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Arabıyla bütün etnik kökenleri ile bizi millet yapan, bir yapan, bütün yapan manevi değerlerimiz ve vatan sevgimizdir. 
 
Sn. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’IN da ifade ettiği "Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin aziz bir hatırası değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından bir tanesidir" Bu bakımdan Çanakkale Zaferindeki ruhu nesilden nesile aktarmanın bizim en asli görevimiz olduğuna inanıyorum. 
 
Unutmayalım ki; Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes mirası her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta boynumuzun borcudur.
 
 
Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum."
 
VALİYİ ZİYARET..
Öte yandan Şehit ve Gazi dernekleri Malatya Valisi Ulvi Saran'ı makamında ziyaret etti. 
 
Valilikte gerçekleşen ziyarete önce Vatan Derneği Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Karaoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, Türkiye Harp Malulu Şehit Dul ve Yetirmleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, Emniyet Teşkilatı Vazife Malülleri ve Şehit Alileleri Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sıddık Selçuk ve dernek yöneticileri katıldı. Çanakkale Zafer Haftası nedeniyle gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Ulvi Saran, şehit yakınları ile gazilere her zaman sahip çıktıklarını ifade ederek, "Onların henhangi bir sonurununda kapımız her zaman açıktır. Vatan uğruna şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazi olanlara da sağlıklı uzun ömürler dileriz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız