SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Minnet ve Şükranla Anıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:23:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. 

Malatya Valisi Vasip Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı ve Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Anıt Özel Defteri'ni imzalayan Vali Vasip Şahin, deftere, Atatürk'e hitaben, çok az ulusun tarihinde Türk tarihindeki gibi ağır bedeller ödenen zamanlar olduğunu belirterek, şunları yazdı: 

''Cihan imparatorluğu kurduğumuz bu topraklardaki milli mevcudiyetimizin tamamen ortadan kaldırılmasına ant içildiği bir dönemde, milletimiz, kutsal bildiği vatan toprağını, işgalden kurtararak bağımsızlığa olan tutkusunu tüm dünyaya göstermiştir. Halkımız, bugün tüm kurumları ile hayata geçirilen demokrasimizle taçlanan cumhuriyetimizin sağladığı huzur ve güven ikliminde, geleceğine güvenle bakabilmektedir. Vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü için kahramanca mücadele veren ve cumhuriyetimizi en değerli emaneti olarak üstlendiğimiz sizi ve canlarını vatan uğrunda feda eden aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.'' 

Törene, askeri erkan, öğrenciler ve diğer protokol üyeleri katıldı. 

PAZARTESİ GÜNÜ..

29 Ekim Pazartesi günkü törenler, 09.30'da Vali Vasip Şahin'in makamında kutlamaları kabul etmesiyle başlayacak.

Saat 10.00'da Sümerpark Yanı AVM karşısındaki alanda tören geçişi düzenlenecek. 

Saat 14.00'de Belediye Mehter takımı konser verecek, akşam saat 19.00'da da Anemon Oteli'nde Cumhuriyet Kokteyli düzenlenecek.

Bu arada, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla saat 11.00'de de CHP'li gruplar, parti il merkezinden Atatürk Anıtı'na yürüyerek, çelenk koyacaklar.

ÇALIK'IN MESAJI..

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla şu mesajı yayınladı:

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89.yıldönümünü milletçe büyük bir onur, coşku ve heyecanla kutlamaktayız. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlatılan Milli Mücadele, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülmüş ve tüm güçlüklere karşın, eşine az rastlanır bir zafer kazanılmıştır. Yüce Meclisimiz bundan 89 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde “ Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ” ilkesiyle Cumhuriyeti ilan etmiş, muasır medeniyetler seviyesine ulaşılması yolunda en önemli adımı atmıştır. Ulusumuz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.

Bugün bizlere düşen görev çağdaşlaşma yolunda atılan adımları daha da çoğaltmak ve milletimizin refahını arttırarak, ulusumuzu dünya ulusları içerisinde hak ettiği yere taşımaktır. Hükümetimiz bu yolda kararlı adımlar atmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti aradan geçen 89 yıl içinde günbegün daha da güçlenmiş, büyümüştür. Ekonomi ve ticarette;  sanayi ve ihracatta; ulaşım ve kalkınmada ve insana hizmet veren bütün alanlarda tüm dünyanın parmakla gösterdiği bir mesafe katetmiştir.  Bizlerin, milletimizin ve bilhassa da geleceğimizin teminatı gençlerimizin gücü ve desteğiyle de 100. yaşına gireceği 2023 yılında inşallah önümüze koyduğumuz daha büyük hedeflere ulaşacaktır.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin 89. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eşsiz fedakârlıklarıyla ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor; tüm hemşerilerime selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

ÇAKIR'IN MESAJI..

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır şöyle dedi:

"Büyük sıkıntılar içinde yeniden dirilişin mücadelesini veren Milletimiz tarihte eşine az rastlanır bir başarı göstererek Kurtuluş Savaşından zaferle çıkmış, bu başarının sonucunda Cumhuriyet ilan edilmiştir.

 Kurulduğu 1923 yılından buyana büyük hamleler gerçekleştirerek, önemli başarılara imza atan Devletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için millet olarak büyük gayret gösteriyoruz. 

Millet olarak her türlü zorlukları aşarak bugünlere gelirken, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, çağdaşlaşmanın, aydınlanmanın ve demokrasinin yolunu açan Cumhuriyeti korumak ise hepimizin görevidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşerilerimin özellikle geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk' olmak üzere silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız