SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Minnetle Yad Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:18:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte 7.Ana Jet Üs Komutanlığı Tuğgeneral Aydemir Taşçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Faruk Fidan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yıldırım Kılıçkıran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Baro Başkanı Enver Han, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı kurmay Albay Hasan Aksoy, İl Emniyet Müdürü Dr.Ömer Urhal, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri ve okullardan öğrenciler bayraklarla katıldılar.

Vali Kamçı tarafından Valilik, Tümgeneral Akyürek tarafından Garnizon ve Çakır tarafından ise belediye çelenklerinin sunumunun ardından törene katılanlar 2. Ordu Bölge Bandosu eşliğinde saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende anıt özel defterini imzalayan Vali Süleyman Kamçı, “Aziz Atatürk, Temelinde milletimizin sarsılmaz iradesi ve şehitlerimizin kanı bulunan cumhuriyetimizi kurup çok sevdiğiniz milletimize emanet edişinizin 91. sene-i devriyesinde manevi huzurunuzda toplanmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Milletin kayıtsız şartsız egemenliğinin ifadesi olan Cumhuriyetin ilanı ile bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuş ve hemen akabinde Türkiye Cumhuriyeti devleti, milli sınırlar içerisinde aynı geçmişi paylaşan ve aynı geleceğe doğru yürüyen yurttaşları tek çatı altında birleştiren bir ulus devleti kurulmuştur. Kurduğunuz cumhuriyeti taçlandıran ilke ve inkılaplarınız, necip milletimizin ufkunu aydınlatan meşaleler olmuştur. Aziz Atatürk, destansı bir mücadele ve işsiz bir zafer neticesinde Anadolu’ya altın harflerle işlediğiniz Cumhuriyetimizin demokratik, laik sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşatılacağına inancımız tamdır, birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi her zaman koruyacağımızdan, cennet vatanımız üzerinde emelleri olanlara asla fırsat vermeyeceğimizden emin ve müsterih olunuz. Başta Zat-ı Alileri olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında büyük fedakarlıklar gösteren silah arkadaşlarınızı, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle yad ediyoruz. Ruhlarınız şad olsun” ifadelerini kaydetti.

Tören anıt özel defterinin imzalanması ile sona erdi.

KUTLAMA PROGRAMI..

29 EKİM 2014 ÇARŞAMBA GÜNÜ

TEBRİKLERİN KABULÜ

Malatya Valisi Sayın Süleyman KAMÇI tarafından tebriklerin kabulü 

Yer: Valilik Makamı 

Saat: 09.30

KUTLAMA TÖRENİ

Halkın Bayramının Kutlanması ve Resmigeçit Töreni

Yer: Abdullah Gül Parkı Önü 

Saat: 10.00

BELEDİYE MEHTERAN GÖSTERİSİ

Yer: Emekliler Parkı (Eski Belediye Binası Yeri)

Saat: 14.00

BANDO KONSERİ ( Hava Koşulları Uygun Olduğu Takdirde )

Yer: Emekliler Parkı ( Eski Belediye Binası Yeri ) 

Saat: 16.00

Sorumlu Birim: Garnizon Komutanlığı 

CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU :

Saat:19.00-21.00 saatleri arası.

CHP'NİN PROGRAMI..

Bu arada CHP İl Yönetimi tarafından Çarşamba günü saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacağı, saat 18.00'de de Eski Belediye önünden Atatürk Anıtı'na kadar Fener Alayı düzenleneceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız