SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Minyadıyaman' Tamam

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:20:32
'Minyadıyaman' Tamam
A- A+ PAYLAŞ

Minyadıyaman’ ile Adıyaman’ın tarihi, turistik ve manevi değerleri tek noktada toplandı. 

Adıyaman Malatya yolu üzerinde Perre Antik Kent’in karşısında Adıyaman Belediyesi tarafından yaptırılan Minyadıyaman ile kentteki tarihi, turistik ve manevi yerlerden 12'sinin minyatürleri bulunuyor. Minyadıyaman’da, Nemrut Dağı, Ulu Cami, Sahabe Saffan bin Muattal Türbesi, Eski Kahta Kalesi, Mor Petrus Mor Pavlus Kilisesi, Karakuş Tepesi, Cendere Köprüsü, Dikili Taş, Demirkale Mağarası, Perre Antik Kent, Aziz Dede Türbesi, Gerger Kalesi’nin minyatürleri sergilenecek. Önümüzdeki hafta tamamen bitirilmesi planlanan Minyadıyaman’ı gezen Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, amaçlarının turizme katkı sağlamak olduğunu dile getirdi. Başkan Kutlu, “Adıyaman'ımızın merkez ve ilçelerinde yer alan tarihi, turistik ve manevi eserlerin 12’sini burada bir araya getirdik. Eserlerin minyatürlerinin bulunduğu ‘Minyadıyaman’ı oluşturduk. Bizim amacımız hepsini gidip görme imkanı olmayanların gelip, burada Adıyaman'ımızın eserlerinin minyatürlerini görmeleri ve burada gördükten sonrada daha fazla zaman ayırıp, tekrar Adıyaman'a gelip bu eserleri yerinde görmeye teşvik etmektir. Hem manevi değerlerimizi, hem de tarihi değerlerimizi burada sergilemiş olduk. Adıyaman'a ve Türkiye’ye hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız