SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Miraç Kandili

A- A+ PAYLAŞ

Bu gece Miraç Kandili.. Hazreti Muhammed'in Allah'ın katına ulaştığı ve beş vakit namazın farz kılındığı bu mübarek gece nedeniyle kutlama mesajları yayınlandı.

MİRAC KANDİLİ..
Mirac Kandili, İslam dininde kutsal sayılan gecelerden biridir. Recep ayının 27. gecesidir. Hazreti Muhammed'aleyhissalati vesselamın Mekke´deki Mescid-i Haram´dan, Kudüs´teki Mescid-i Aksa´ya götürüldüğü, oradan da gökleri aşarak, Allah´ın katına ulaştığı gecedir. Bu olayın bahsi Kur'an'da isra suresinde geçer. Bu olaya Mirac denir. Beş vakit namaz, bu gecede farz kılınmıştır.

Malatya Müftü Vekili Hüseyin Uçar, "Yüce peygamberimiz için pek büyük şan ve şerefle dolu olan Mirac mucizesi, biz müslümanlar için de ilahi rahmetler ve lütuflarla doludur.

Mirac olayının biz müslümanlar için en önemli sonuçlarından biri hiç şüphe yok ki, dinin direği olan namazdır. Namaz bize bir Miraç hediyesidir. Onun içindir ki namaz mü'minin miracı olmuştur. Nasıl ki yüce peygamberimiz Miraç'ta vasıtalardan arınmış olarak Cenab-ı Allah ile karşı karşıya geldi ise, mü'min de namazda Cenab-ı Allah'dan yardım isteme fırsatı bulur. Eğer mü'min günde beş vakit namazını dikkatle ve huşu içerisinde kılacak olursa, o namaz onun bir Mirac olur, kul onunla Hakk'a yol bulur." dedi.

Uçar, Miraç Kandili dolayısıyla Söğütlü, Yeni ve Turgut Özal Camilerinde akşam- yatsı arası vaaz ve mevlit programları düzenlendiğini de bildirdi.

MESAJLAR..
Mirac Kandili dolayısıyla yayınlanan mesajlar da şöyle:

* AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak:

"Miraç, alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in yüce makamlara yükselişi ve benzeri görülmemiş bir anlam içinde Allah'ın huzurunda kabul edildiği gecedir.

Yaratılanların en şereflisi olan Hz.Peygamberin, Rabb'inin huzuruna kabul edilişini temsil eden Miraç mucizesi bizlere, insanın, ilahi rızaya ve desteğe ulaştığında akıl ve idraki zorlayan derecede nice üst derecelere ulaşabileceğini gösterdiği gibi mana alemin de yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten, her şeyin sahibi olan Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmeden geçtiğini de hatırlatmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Malatya'lı muhterem hemşehrilerimin,Ülkemizin aziz insanlarının ve tüm İslam Aleminin mübarek Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin, tüm insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını Cenâb-ı Hak'tan niyaz ediyorum."

* AKP Milletvekili Öznur Çalık:

"Millet olarak bizi birbirimize yakınlaştıran, birlik ve bütünlüğümüzü pekiştiren manevi gecelerden birini daha bu gece idrak etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Receb ayının 27. gecesi olan Miraç Kandili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ'ya, oradan semaya, Cenab-ı Hakkın huzuruna yükseldiği ve namaz ibadetinin farz kılındığı ilahi bir gece olarak bizlere armağan edilmiştir.

Hayatımızda, çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızın gönüllerine hoş bir seda bırakabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız.

Yıllardır ülkemizde, son olarak da İstanbul Güngören’de kadın çocuk demeden, masum vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirdikleri acımasız terör saldırılarıyla birçok yuvayı yıkan, aileleri parçalayanları lanetliyor, bu mübarek gece vesilesiyle olaylarda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza ve şehit olan asker, emniyet teşkilatı mensuplarımıza Allahtan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin bu mübarek, kıymetli gecesini kutluyor, bu gecenin hayırlara vesile olmasını diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

* Belediye Başkanı Cemal Akın:

"Müstesna günlerden Miraç Kandili’ni idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Birlik ve beraberliğe, dayanışmaya, ülkemizin kalkınması ve milletimizin mutluluğuna vesile olması temennisiyle; Başta Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere bütün İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin insanlığa barış, huzur ve güzellikler getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız