SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Miraç Kandili

A- A+ PAYLAŞ

Miraç Kandili Pazar'ı Pazartesi'ne bağlayan gece kutlanıyor.

MİRAÇ NEDİR
Miraç, İslam dininde mübarek ayların ilki Receb ayının 27. Gecesi Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselamın rehberliğinde Peygamber Efendimiz Aleyhissalatü Vesselamın Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere, İlahi huzura yükselmesidir. Bu ulvi seyahat, mucizelerin en büyüğüdür.

Miraç mucizesi Kur'an-ı Kerimde ayetlerle anlatılmış ve varlığı inkar edilemeyecek bir şekilde ortaya konmuştur. Bu ilahi yolculuğun ilk merhalesi olan Mescid-i Aksa'ya kadarki safha Kur'anı Kerim’de İsra Suresi’nde Mescid-i Aksa’dan başlayarak semanın bütün tabakalarından geçip İlahi huzura varmasını kapsayan ikinci merhalesi de Necm Suresinde anlatılmaktadır.

MESAJLAR..
AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, kandil nedeniyle yayınladığı mesajda, "Alemlere Rahmet,İnsanlığı İslam’a davet için gönderilen Yüce Resulümüzün (s.a.v.) semaya davet edildiği,ilahi vuslatın gerçekleştiği Miraç hikmetlerle,ibretlerle dolu insanlığa sayısız hediyelerin ve kurtuluş müjdesinin getirildiği,özellikle müminin Miraç’ı olan Namazın hediye edildiği,rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı müstesna günlerden biridir.

Bu vesile ile Doğu Türkistan'daki şiddetin son bulmasını temenni ederken,Tüm Hemşehrilerimizin Miraç Kandillerini tebrik ediyor, Efendiler Efendisi Yüce Peygamberimizi gönül dünyamızın gündeminde devamlı taze tuttuğumuz bu mübarek gecenin,başta Aziz Hemşehrilerime, Yüce Milletimize ,Ülkemize ve tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk’ tan niyaz eder, sağlık ve huzur dolu günler temenni ederim." dedi.

AKP Milletvekili Öznur Çalık şu mesajı yayınladı:

"Millet olarak bizi birbirimize yakınlaştıran, birlik ve bütünlüğümüzü pekiştiren manevi gecelerden birini daha bu gece idrak etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Receb ayının 27. gecesi olan Miraç Kandili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ'ya, oradan semaya, Cenab-ı Hakkın huzuruna yükseldiği ve namaz ibadetinin farz kılındığı ilahi bir gece olarak bizlere armağan edilmiştir.

Hayatımızda, çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızın gönüllerine hoş bir seda bırakabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Bu mübarek gece vesilesiyle vatanı, milleti uğruna şehit düşmüş asker, emniyet teşkilatı mensuplarımıza bir kez daha Allahtan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Hemşehrilerimin, milletimizin ve İslam Aleminin bu mübarek, kıymetli gecesini kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın mesajı da şöyle:

"Mirac Kandili’ni idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Miraç; insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in yaptığı, mukaddes ve manevi yolculuktur.

Özünde; her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık, paylaşma olan Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur.

Malatyalı hemşerilerimin mübarek Mirac Kandillerini tebrik eder, tüm insanlığın barış, huzur, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine, vesile olmasını dilerim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız