SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Miraç Kandili

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, "Bu kutsal gün ve geceler, bizlere ferdi ve içtimai hayatımızda iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimize çeki düzen verme, kendimize gelme, kendimizi yenileme, ümitsizlikten kurtulma, geleceğe ümitle bakma fırsatı vermektedir" dedi.

Miraç kandili dolayısıyla açıklama yapan Müftü Hacı Yusuf Gül, "8 Temmuz 2010 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece, Kadir Gecesinden sonra Müslümanlar için Kutsal sayılan Miraç Kandilini idrak etmiş olacağız.

İçinde bir çok ilahi hikmet, sır ve bereket bulunan İsra ve Miraç Mucizesi, Yüce Allah'ın sonsuz kudretinin eserlerini seyr-u temaşa etmesi için Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)'e yaptırılan mukaddes bir yolculuğu, manevi yükselişi ve huzur-u ilahiye kabul edilişi ifade eden, insan idrakinin ve havsalasının kavrayamadığı bu kutsal yolculuk iki aşamadan meydana gelmektedir. İsra suresinin ilk ayetinde bu yolculuğun ilk aşaması şöyle anlatılmaktadır:

"Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed'i) bir gece Mescid-i Haram'dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren Allah'ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir."

Mi'rac Mucizesi bir taraftan Yüce Yaratıcı' nın kudretinin bir tezahürü olduğu gibi, diğer taraftan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)' in nail olduğu ilahi bir lütuftur. O'nun bu mucizesi, insanoğlunun, Allah Teala'nın, yardımı ile Ziya Paşa'nın; Hz. Peygamber'in (sav) bu anlatımı, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, yücelmenin, yükselmenin maddi ve manevi olarak kalkınmanın, öncelikle ve özellikle gönül ve ruh dünyasının temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğini de haber vermektedir.

Gerçek anlamda gönül ve ruh temizliğinin yolu da Yüce Allah'a bağlılık, çalışmak ve boyun eğmekten geçer" ifadelerini kullandı.

"Allah'ın bir emaneti ve İslam'ın olmazsa olmaz şartlarından olan "beş vakit namaz" bu gece farz kılınmıştır. Bakara suresinin son iki ayet-i kerimesi bu gece nazil olmuştur. Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayanların (tevhid inancına sahip olanların) cennete girecekleri müjdesi bu gece verilmiştir" diyen Müftü Gül, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İşte bu kutsal gün ve geceler, bizlere ferdi ve içtimai hayatımızda iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimize çeki düzen verme, kendimize gelme, kendimizi yenileme, ümitsizlikten kurtulma, geleceğe ümitle bakma fırsatı vermektedir. Bu fırsatları ganimet bilerek, geçmişteki hata ve kusurlarımızdan dolayı tövbe ve istiğfar etmeli, pişmanlık gözyaşları dökmeli, dünyada olup biten kötülüklerin, akan kan ve göz yaşlarının dinmesi için O'na dua etmeliyiz.

Bu vesile ile halkımızın Miraç Kandilini tebrik ediyor, yapacağımız dua ve niyazların kabul görmesini, İslam aleminin, birlik ve beraberliğine, milletimizin ve bütün insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ve niyaz ediyorum."

MESAJ..
AKP Milletvekili Öznur Çalık, Miraç Kandili nedeniyle yayınladığı mesajında şunları söyledi:

"Millet olarak bizi birbirimize yakınlaştıran, birlik ve bütünlüğümüzü pekiştiren manevi gecelerden birini daha idrak etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Receb ayının 27. gecesi olan Miraç Kandili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ'ya, oradan semaya, Cenab-ı Hakkın huzuruna yükseldiği ve namaz ibadetinin farz kılındığı ilahi bir gece olarak bizlere armağan edilmiştir.

Hayatımızda, çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızın gönüllerine hoş bir seda bırakabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız.

Bu mübarek gece vesilesiyle vatanı, milleti uğruna şehit düşmüş asker, emniyet teşkilatı mensuplarımıza bir kez daha Allahtan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Hemşehrilerimin, milletimizin ve İslam Aleminin bu mübarek, kıymetli gecesini kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kandil dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Mübarek 3 Aylar içerisinde müstesna bir yeri bulunan Miraç Kandili’ni idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Birlik ve beraberliğe, dayanışmaya, ülkemizin kalkınması ve milletimizin mutluluğuna vesile olması temennisiyle; Başta Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere bütün İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik eder, bu gecenin insanlığa barış, huzur ve güzellikler getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız