SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Miraç Kandili Bu Gece

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:02:47
Miraç Kandili Bu Gece
A- A+ PAYLAŞ

Miraç Kandili bu gece kutlanıyor. Kandil dolayısıyla, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasiler birer kutlama mesajı yayınladılar.

MİRAÇ KANDİLİ..

Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan bu kutlu gecede Hz. Muhammed (s.a.v.) ,Sidretü’l-Münteha’dan ileriye geçerek zaman, mekân ve cihetin olmadığı ifade edilen katta Allah ile aracısız görüşmüştür. Miraç gecesinin en özel hediyesi, müslümanlar için büyük bir nimet olan namaz bu gece farz olarak indirilmiştir. Bundan dolayıdır ki Miraç Kandili vesilesiyle üzerinde ağır sorumluluklar taşıyanlar başta olmak üzere istisnasız bütün müminlerin hemen her konuda üzerine düşen tüm vazife ve sorumlulukları bir kez daha hatırlaması gerekir.

GÖRMEZ'İN MESAJI..

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, 15 Mayıs Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece idrak edilecek Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda,   miracın, Müslümanların gönül dünyalarını güçlendirecek, sıdk ve imanlarını pekiştirecek, kardeşlik bağlarını kuvvetlendirecek manevi bir tecrübe olduğunu kaydetti ve  “Eşref-i mahlukat olmanın bilinciyle daha ferasetli bir bakış, daha merhametli bir lisan, daha güzel bir ahlâk, daha ümitvâr bir yürek, daha huzurlu bir dünya için dualarımızı miraca gönderelim.” dedi

Miracın, her müminin günde beş defa kıldığı namaz aracılığıyla daima canlı kaldığını, yılda bir defa da bütün müminlerin idrakini yücelere doğru yönlendirdiğini belirten Görmez, mesajında şunları ifade etti:

“Miraç, Müslümanların gönül dünyalarını güçlendirecek, imanlarını pekiştirecek, kardeşlik bağlarını güçlendirecek manevi bir tecrübedir”

Yeryüzünün manevi odaklarından, Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa arasındaki bağları güçlendiren miraç, Müslümanların gönül dünyalarını da öylesine güçlendirecek, sıdk ve imanlarını pekiştirecek, kardeşlik bağlarını kuvvetlendirecek manevi bir tecrübedir. Habib-i Edibi’ni teselliye, desteğe ve güvene davet eden miraç, Müslümanları da huzura, hakikate ve marifete davet etmektedir.

Miraç, insanın erdem yolculuğudur. Miraç, ilâhî kudreti temaşa eden Hz. Peygamberin (sas) şahsında, insanlığın Hakka yürüyüşüdür. Miraç, zamanın ve mekânın yegâne sahibi olan Yüce Allah’ın birliğine, büyüklüğüne ve sonsuzluğuna şahitlik ediştir. Miraç, semanın katmanlarını ve Rabbe vasıl olan yolun duraklarını aşan bir bereket yolculuğudur. Peygamberimiz (sas) bu yolculuktan ümmetine üç büyük armağan ile dönmüş; beş vakit namazı, Bakara suresinin son ayetlerini ve ‘iman edip bu imanla ölen kimsenin cennetlik olduğu’ müjdesini bizlere ulaştırmıştır...

..Bugün, Sevgili Peygamberimizin (sas) Miraç’ından ilham alarak bireysel ve toplumsal yükselişin yollarını arayalım. Zulmün batağına saplanan insanlık ailesinin bu çamur deryasından kurtulabilmesi için hal çareleri düşünelim. İnsanın maddi çıkarları uğruna yitirmiş olduğu maneviyatını yeniden kazanabilmesi, hatalarından uzaklaşıp erdemleriyle yeniden buluşabilmesi için Miraç’ın ne büyük bir imkân olduğunu fark edelim.

Zaman içinde zamanlar dürülüdür. Miraç gibi hikmetli bir yolculuğu andığımız ve anladığımız bu mübarek gecenin kıymetini bilelim. Rabbimize olan imanımızı, Peygamberimize (sas) olan bağlılığımızı, namaza olan muhabbetimizi tazeleyelim. Eşref-i mahlukat olmanın bilinciyle daha ferasetli bir bakış, daha merhametli bir lisan, daha güzel bir ahlâk, daha ümitvâr bir yürek, daha huzurlu bir dünya için dualarımızı miraca gönderelim.

Bu duygu ve temennilerle ülkemizde, gönül coğrafyamızda ve dünyanın dört bir köşesinde yaşayan bütün Müslümanların Miraç kandilini tebrik ediyor, bu kutlu gecede Yüce Rabbimize açılan ellerin ve yakaran dillerin, başta İsrâ ve Miracın cereyan ettiği kutsal topraklar olmak üzere bütün İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine; insanlığın hidayetine; adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum."

DİĞER MESAJLAR..

Öznur ÇALIK

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kandil mesajında, "Hicri Recep Ayı’nın 27 gecesine tanık olduğumuz bu 'Büyük Buluşma', Mübarek Üç Aylar’ın içinde yer alan Miraç Kandili, bizlere insanin ilahi rızaya ve desteğe ulaştığı akıl ve idraki zorlayan nice üst derecelere ulaşabileceğini göstermiştir.

Mana aleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmenin öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten her şeyin sahibi olan Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmeden geçtiğini hatırlatmaktadır.

Sevgili Peygamber Efendimizin (s.a.s), Yaradan'ın huzuruna yükseldiği gün olan, bu kutlu Miraç Kandili'nin, dargınlıkları gidermek, istikametin imana çevrilmesi, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat sunduğuna inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimin, Malatyalı hemşerilerimin,  gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve bütün İslâm âleminin mübarek Miraç Kandilini tebrik ediyorum. Bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, muhabbeti, kardeşliğimizi, birliğimizi güçlendirmesini Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum."dedi.

Ahmet ÇAKIR

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Mirac Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:

"Mirac, Allah’ın Peygamberimizden başka hiç kimseye sunmadığı ilahî bir ihsandır. Birçok şan ve şereflerle dolu olan Mirac mucizesi, biz Müslümanlar için de ilahî rahmetler ve lütuflarla dolu bir gecedir.

Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku olan Mirac; başta Peygamberimiz olmak üzere her Müslüman için manevi bir terfi, Yüce Rabbimizle buluşma ve selamlaşma, O’nun katında yücelme ve yükselme demektir. Bu anlamlı geceler, maddi ve manevi kirlerden arınma, üstümüze düşen sorumlulukları yeniden gözden geçirmek ve kendimizi sorgulamak için önemli bir fırsattır. 

Bu duygu ve düşüncelerle feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Mirac Kandili'nin; sevgi, kardeşlik ve barış duygularını kuvvetlendirmesini, ülkemiz ve tüm insanlık alemine mutluluk, huzur ve barış getirmesi temennisiyle, başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Miraç Kandili'ni tebrik eder, saygılar sunarım."

Selahattin GÜRKAN

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, Miraç Kandili'nin İslam alemine, insanlığı ve ülkemize kardeşlik, mutluluk, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Bir Miraç Kandili'ni daha idrak etmenin mutluluğu ve manevi huzuru içerisindeyiz. Miraç, bir yükseliştir. Miraç, Peygamber efendimiz Hz. Muhammet (SAV)'in mukaddes ve manevi yolculuğudur. Miraç her şeyden önce başta Peygamber efendimiz Hz. Muhammet (SAV) olmak üzere her mümin için manevi terfi, Allah ile buluşma ve insani sorumluluk üstlenmektir. Müslümanlar olarak bu önemli gecede Peygamberimiz (SAV)'in mukaddes ve manevi yolculuğunu iyi anlama ve anlatmanın yanı sıra insani sorumluluğumuzu yeniden gözden geçirme adına önemli bir gün ve gecedir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm ülkemizin, milletimizin, Türk ve İslam aleminin mübarek Mirak Kandili'ni kutlar, bu gecenin kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah'tan Niyaz ederim" ifadelerini kullandı.

Hacı Uğur POLAT

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat mesajında, "Miraç mucizesi, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) yaptırılan mukaddes bir yolculuğu, manevi yükselişi ve huzur-u ilahiye kabul edilişi ifade etmektedir. Miraç mucizesinde de Peygamberimiz aracılığıyla insanlığın kurtuluşu için bizlere önemli görev ve mesajlar var. Bizler yaşamımızın her alanında ve zaman dilimlerinde yaptığımız ve yapacağız her şeyin hesabını vereceğimizi biliyoruz. Her anımızın Allah'ın gözetim ve denetimi altında olduğu bilinç ve şuuru içerisinde hareket edersek, hayatımızın farklı bir anlamı olur. Bu farklılıkla anlam kazanan hayatımız zirveye ulaşır, önemli ve anlamlı günlerimiz kendimizi yenilememiz için büyük fırsatlara dönüşür. Bu fırsatları en güzel şekilde değerlendirmek gerekir" dedi.     

Polat, "Bu duygularla Miraç Kandilini en içten dileklerimle kutluyor, dualarımızın kabul görmesini, Müslümanların, birlik ve beraberliğine, milletimizin ve bütün insanlığın huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ve niyaz ediyorum" dedi.

Hakan KAHTALI

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Kahtalı, Miraç Kandili'nin tüm İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. 

Kahtalı, mesajında, "Bugün insanlık için, müminler için önemli olan mukaddes ve manevi önemli olan Miraç Gecesi'ni idrak etmekteyiz. 5 vakit namazın emrolunduğu Miraç Kandili, müminler için, insanlık için müjdelerle doludur. Bu geceyi, her bir mümin olarak iyi anlamalıyız ve bu gecede gerekli muhasebeyi yapmalıyız. Bu geceyi farklı kılan özelliklerden biri de bizlere insani sorumlulukların yüklenmesidir. Böyle maneviyatı bol gece, müminler için fırsat geceleridir. Bu gecenin farkına varmak, bu geceyi, bu kutsal yolculuğu iyi anlamak, birçok İslam ülkesinde yaşanan olayların son bulmasını, kardeşliği, dostluğu, barışı da beraberinde getirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bu gecenin İslam aleminin, ülkemizin, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine hayırlar getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız