SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Miraç Kandili

A- A+ PAYLAŞ

Miraç Kandili bu gece kutlanıyor. Müftülük, Miraç Kandili dolayısıyla bu gece yatsı namazından önce Söğütlü, Yeni, Turgut Özal, Sıtmapınarı, Hamidiye ve Niyazi Mısri Camilerinde vaaz, akabinde mevlid programları düzenlendiğini açıkladı. Bu arada müftü Bekir Gerek ile Belediye Başkanı Cemal Akın da kandil dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

MÜFTÜNÜN AÇIKLAMASI..
Malatya Müftüsü Gerek'in Miraç Kandili dolayısıyla yaptığı açıklama özetle şöyle:

“10 Ağustos Cuma günü akşam mübarek Miraç Kandilidir.. Miraç, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.)’in gecenin bir anında Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya, oradan da göklere seyahat ettirildiği, Sidretül Müntehaya ulaştırıldığı mübarek gecenin adıdır..

Yüce Peygamberimiz için pek büyük şan ve şerefle dolu olan Miraç mucizesi, biz Müslümanlar için de ilahi rahmetler ve lütuflarla doludur. .

Miraç olayının, biz Müslümanlar için en önemli sonuçlarından biri, hiç şüphe yok ki, dinin direği olan namazdır. Namaz, bize bir Miraç hediyesidir. Onun içindir ki, namaz müminin miracı olmuştur. Nasıl ki yüce Peygamberimiz Miraç’ta vasıtalardan arınmış olarak Cenab-ı Allah ile karşı karşıya geldi ise, mü’min de namazda Cenab-ı Allah’dan yardım isteme fırsatı bulur. Eğer mü’min günde beş vakit namazını dikkatle ve huşu içerisinde kılacak olursa, o namaz onun için bir Miraç olur, kul onunla Hakk’a yol bulur.

Böyle müstesna bir gece vesilesiyle sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s)’e bu gece vahyedilen, insanlığı mutluluğa götürecek prensipleri de hatırlamak lazımdır. Çünkü Kur’an-ı Kerim’de Miraç’ın ruhi hallerinden sözedilirken, ‘Allah kuluna vahyedeceğini vahyetti’ buyurulmaktadır.

Bu vahyedilen hakikatleri şöyle özetleyebiliriz:
‘Allah’a ortak koşulmayacak, yalnız Ona kulluk edilecek ve yalnız Ondan yardım istenecektir. Anne ve babaya hürmet edilecek, onların duaları alınacaktır. Zinaya yaklaşılmayacaktır. Haksız olarak kimsenin canına kıyılmayacaktır. Yetimlere iyi muamele edilecektir. Ölçü ve tartıda doğruluk üzere olunacaktır. Bilmediğimiz bir şeyin ardından körü körüne gidilmeyecek, şuurlu hareket edilecektir. Yeryüzünde kibir ve gurur taslayarak yürünmeyecektir.

Bu saydığımız prensipler hiç şüphe yok ki toplum için gerekli bütün ahlak ve fazilet kurallarını ihtiva etmektir.

İşte Miraç gecesi böyle mübarek bir gecedir. Bu geceyi ihya ederken, bu gecede vahyedilen üstün gerçeklere kulak vermeliyiz. Yalnız Yüce Allah’a kulluk etmeli, Ona hiçbir şeyi ortak koşmamalıyız.

Miraç gecesi, ulvi bir gecedir. Bu geceye mahsus bir ibadet yoktur. Ancak, bu mübarek geceyi gaflet içerisinde geçirmemeli, gündüzleri oruç tutarak, gecesini çeşitli ibadetler yaparak Allah’a karşı şükran borçlarımızı ödemeliyiz; namaz kılmalı, Kur’an okumalı ve Allah’tan af ve bağış dilemeliyiz, çoluk çocuğumuza bu gecenin anlam ve önemini öğretmeliyiz. Çevremizdeki yoksullara ve kimsesiz çocuklara yardım ellerimizi uzatmalıyız. Annemizi, babamızı ve büyüklerimizi ziyaret edip ellerini öpmeli ve dualarını almalıyız. Ebediyete intikal etmiş olanlarımızı rahmetle anarak ruhlarını şadetmeliyiz. Dostlarımızla tebrikleşmeli, sevgi ve saygı duygularımızı perçinlemeliyiz. Milli Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz.

Bu gecede Allah’a yalvarış ve yakarışla Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, Cennet vatanımızı her türlü afetlerden muhafazası, bütün inananların ve insanlığın mutluluğu ve huzuru için de dua etmeliyiz”

AKIN'IN MESAJI..
Belediye Başkanı Akın'ın kandil mesajı şöyle:

"İslam Alemi olarak, Mübarek Miraç Kandilini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

İnancımıza göre alemlere rahmet ve insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin yaptığı mukaddes ve manevi yolculuk anlamına gelen Miraç’ın özünde kötülüklerden arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma ve sorumluluk vardır.

Başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin insanlığın barışına, huzuruna, kardeşliğine ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız