SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Miraç Kandili'nde 3 Camide Mevlid

A- A+ PAYLAŞ

Miraç Kandilini bu gece idrak ediyoruz. Malatya Müftülüğü, 20 Ağustos Pazar akşamı kutlanacak olan Miraç Kandili dolayısıyla yatsı namazından sonra Yeni, Sögütlü ve Turgut Özal Camilerinde mevlid okutulacağını bildirdi.

MESAJLAR..
AKP Milletvekilleri Münir Erkal ve Fuat Ölmeztoprak ile Belediye Başkanı Cemal Akın, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayınladılar.

Erkal mesajında, "Yüce dinimizde Miraç Kandili gibi değeri çok yüksek geceler, aslında müslümanların kendini bir oto kontrola tabi tutması, sorgulaması ve burdan çıkardığı netice ile bir gelecek vizyonu oluşturması gereken anlardır. Böylece; dengesini kaybetmiş kontrolsüz egoizmin yörüngesine girmiş, sadece rant merkezli odaklara ve zihniyetlere yeni bir dünyanın kapılarını açmak mümkün olabilecektir. Bu yeni dünya anlayışında, insan hakkı vardır, adalet vardır, müsamaha vardır, erdem vardır, her türlü yüksek değer vardır. İşte insanlık bu geceler vasıtası ile bunları hatırlayıp bu değerleri insanlığa servis yaparsa, insanlığa taşırsa o dünyada kan ve göz yaşı olmayacak hak almak adına insanlar katledilmeyecek, mağdur ve masum insanlar korunacak yani kısaca insanlık olması ve bulunması gereken yörüngeye girecektir.

Böylece utanç tabloları (Lübnan ve diğer birçok yerde olduğu gibi) çizilmeyecektir. Bu gecenin bu güzellikleri başta güzel kentimiz Malatya olmak üzere tüm ülkeye, tüm insanlığa taşımasını niyaz ediyor, bütün hemşehrilerimizin Miraç Kandilini tebrik ediyorum."dedi.

Milletvekili Ölmeztoprak'un kandil mesajı ise şöyle:

"Alemlere Rahmet, insanlığı İslam'a davet için gönderilen Yüce Resulümüzün (S.A.V.)( semaya davet edildiği, ilahi vuslatın gerçekleştiği Miraç; hikmetlerle, ibretlerle dolu insanlığa sayısız hediyelerin ve kurtuluş müjdesinin getirildiği, özellikle müminin Miraç'ı olan namazın hediye edildiği, rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı müstesna günlerder biridir.

Bu vesile ile tüm hemşehrilerimizin Miraç Kandillerini tebrik ediyor, efendiler efendisi Yüce Peygamberimizi gönül dünyamızın gündeminde devamlı taze tuttuğumuz bu mübarek gecenin, aziz hemşehrilerime, yüce milletimize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz eder, sağlık ve huzur dolu günler temenni ederim."

Belediye Başkanı Cemal Akın da, Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"İslam Alemi olarak, Mübarek Miraç Kandilini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Miraç; İnancımıza göre alemlere rahmet ve insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin yaptığı, mukaddes ve manevi yolculuktur.

Miraç’ın özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma ve sorumluluk vardır.

Başta Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin insanlığın barış, huzur, dayanışma, kardeşlik ve mutluluğuna, vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız