SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Miray'ın Ölümüyle İlgili 1 Tutuklama

0
Güncellendi - 2018-09-19 04:26:22
Miray'ın Ölümüyle İlgili 1 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da anaokulunda 5 yaşındaki kız çocuğunun, 90 santimetre yüksekliğinde su bulunan havuzda boğulması olayına ilişkin adli soruşturmada gözaltına alınan 3 şüpheliden 1 kadın çalışan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla  serbest kaldı.

Olay, 13 Eylül Perşembe günü  Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı’nda yeni açılan Ada Akademi  adlı bir özel anaokulunda meydana gelmişti.   5 yaşındaki Miray Korkmaz, adlı kız çocuğu okulun su dolu kapalı havuzunda hareketsiz halde bulunmuş ve götürüldüğü yakındaki özel hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, söz konusu anaokulunun henüz resmi açılış izinlerinin bulunmadığını açıklamış ve anne ile babası öğretmen olan küçük Miray’ın yürüme ve konuşma güçlüğü çeken bir çocuk olduğunu belirtmişti.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen adli soruşturma kapsamında anaokulunda görevli P.A. adlı kadın çalışan ile anaokulunda görevli A.T. ve M.D. adlı şüpheliler gözaltına alınmıştı. Sorgularının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen şüphelilerden P.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 Bu arada, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ise anaokulu ile ilgili olarak idari soruşturma başlattığı öğrenildi. Söz konusu anaokulunun açılış için Milli eğitim Müdürlüğüne 28 Ağustos’ta başvuruda bulunduğu ve henüz resmi izin verilmeden faaliyete geçtiği iddia edildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • malatyasever (5 yıl önce)
    mebde denetim sıfır bugüne kadar kaç tane anaokuluna kreşe gidip denetim yapmış malatya meb görevlilileri
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    eğitimlilerin çocuklarını belgesiz izinsiz bir yere vermelerini anlamış değilim, başları sağ olsun ancak bir eğitimcinin daha dikkatli olması gerekir. ha MEM müdürü izin alınmadan açıldığını söylemiş be adam o zaman AÇ-TIR-MA-YA-CAK-SIN o kadar! kaza değilse kasıt varsa onun müsebbibi MEM 'dir.
    0
    0
    Yanıtla
  • sibel (5 yıl önce)
    Böyle bir olayın bedeli nasıl ödenecek acaba. Bu kadar sorumsuzluk pes doğrusu. Allah sabır versin o anne babaya.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat Koç (5 yıl önce)
    Sayın Milli Eğitim Müdürü; piyasada o kadar çok izinsiz eğitim kurumu var ki. Ya da izin aldığı konunun dışında o kadar farklı işler yapılıyor ki. Ne diyeyim. Yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan (5 yıl önce)
    Çalışana yükleyin tabi ruhsat yok bu insanlar nasıl ruhsatsız hizmet veriyor. İzin yok hiçbirşey yok çalışan suçlu bu kadarına pes ruhsatsız çalıştıranın açanın hiçmi suçu yok pess
    0
    0
    Yanıtla