SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mısır İçin İstanbul Yolundalar

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:37:54
Mısır İçin İstanbul Yolundalar
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Saraçhane Parkı’ndaki Mısır darbesi protestosuna destek vermek amacıyla Van’dan yola çıkan Mısırla Dayanışma Platformu, Malatya’ya ulaştı. 

“Musa’yı bekleme al asanı yola çık” sloganıyla, Van’dan yola çıkan platform üyeleri akşam saatlerinde Malatya’ya geldi. Malatya’daki dernekler tarafından karşılanan platform üyeleri, Eyüp Sultan Camii’nde yatsı namazını kıldı. Namaz sonrası vatandaşlar Mısır’da yaşanan zulmün son bulması için gözyaşları içinde dualar etti.

Mısırla Dayanışma Platformu Üyesi Burhan Adalı, Mısır’da yaşanan zulme olan duyarlılığı artırmak amacıyla Van’dan yola çıktıklarını kaydederek, İstanbul Saraçhane’deki Mısır darbesi protestosuna katılacaklarını söyledi. Adalı, Ortadoğu’nun en önemli ülkelerinden olan Mısır’da yaşanan zulme karşı “Musa’yı bekleme al asanı yola çık” sloganıyla yola çıktıklarını ifade ederek, “Mısırlı Müslümanlar ve darbe karşıtları uzun süre meydanlarda şiddete başvurmaksızın eylem haklarını kullanmaktadırlar. Fakat darbe zihniyeti bu gösterilere daha fazla tahammül edemeyerek geçtiğimiz günlerde binlerce Müslüman'ı katlettiler. Bu katliam serisi halen devam ediyor. Dünya'nın gözü önünde devam eden Mısır'daki cinayetler ve katliamlar devam edeceğe benziyor” dedi.

Ulusal düzeyde bir eylem için yola çıktıklarını ifade eden Adalı, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin meseleye bakışı bizce onurlu bir duruştur. Diğer İslam ülkeleri liderleri ve Birleşmiş Milletleri (BM) aynı duruşa sahip olmadıkları için nefretle kınıyoruz. Bugün yurdumuzun onlarca şehrinde Mısır katliamı telin ediliyor. Ancak bu farklı eylemler, ortak eylemlere dönüşmedikçe mesaj yerine ulaşmamaktadır. Bütün duyarlı insanların büyük kentlere akın ederek, asla şiddete karışmadan büyük eylemler ile seslerini dünya kamuoyuna duyurmaları gerekmektedir. Bizler “Mısır Gönüllüleri” olarak ulusal düzeyde bir eylem için yola çıktık. Her ilden yapılacak olan katılımlarla İstanbul Saraçhane’ye yol alacağız. Bu amaçla duyarlı herkesi konvoyumuza katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Mısırla Dayanışma Platformu, sabah namazı sonrası Malatya’dan ayrılarak, Kayseri’ye gidecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız