SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mısır Kararlarına Bir Tepki Daha

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:30:36
Mısır Kararlarına Bir Tepki Daha
A- A+ PAYLAŞ

Mısır’da, 529 kişinin idama mahkum edilmesini protesto için Malatya’da basın açıklaması yapıldı, idam sehpası kuruldu.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Malatya Şubesi’nin organize ettiği birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği Mısır’da 529 kişinin idama mahkum edilmesi ile ilgili Soykan Parkı’nda basın açıklaması yapıldı. Kalabalık topluluğun katıldığı basın açıklaması miting gibi gerçekleştirildi. Bayan ve çocukların da katıldığı basın açıklamasında, Mısır yönetimi, İsrail ve ABD protesto edildi, Mısır’daki olaylara sessiz kalınmasına tepki gösterildi.

İdam sehpasının kurulduğu ve kefenin giyildiği eylemde basın açıklamasını okuyan Mazlumder Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz, “Mısır’da darbeci Sisi ve yandaşları, bugün hiçbir meşruiyeti olmayan darbenin ardından, darbeci yönetimin kurduğu olağanüstü mahkemeler, şiddete teşvik ve karakollara saldırı suçlamasıyla, darbeye ve darbecilere direnen 529 kişiyi, 29 Mart tarihi itibariyle idama mahkum etmiştir. Bu durum, zulme direnen Mısır halkını yok etme çabalarının bir sonucudur” diye konuştu.

Böyle bir zulme çağdaş dünyanın sessiz kalmasının ayrı bir felaket olduğunu anlatan Kadir Yılmaz, şunları söyledi: “Hayvan hakları için sahte gözyaşları döken Amerika ve batılı demokrasi havarileri, Mısır’da darbe ve idam kararları karşısında kör, sağır ve dilsizdir. Artık yeter diyoruz, bunca haksızlık ve adaletsizliğe.” 

Basın açıklamasından sonra din görevlisi Ebubekir Yaşa, gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız