SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mısır Tarlasından Saldırmışlar

A- A+ PAYLAŞ
 
Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde polis memuru 25 yaşındaki Yavuz Bayal’ı şehit eden hemşerisi ve meslektaşı 27 yaşındaki Hacı Kalkan’ı da ağır yaralayan PKK’lıların, 8-10 kişi olduğu, yol kenarındaki mısır tarlasından ekip otomobilini çapraz ateşe tuttuğu ortaya çıktı.
 
Olay, dün saat 21.10 sıralarında Bağdın Mahallesi Gölbaşı karayolu üzerindeki halı saha önünde meydana geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan halı saha yanındaki araçlarına binen Pazarcık Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları Yavuz Bayal ile Hacı Kalkan, hareket edecekleri anda, Gölbaşı karayolunun karşı tarafındaki mısır tarlasında 3 farklı noktada siper alan PKK’lı teröristlerin açtığı ateşin ortasında kaldı. Bir grup PKK’lıların 15 metreden ardı ardına açtığı ateşle, silah sesleri ilçede yankılandı. 
 
Otomobildeki polis memurları ağır yaralanırken silah seslerini duyan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ve devriye gezen polisler hemen olay yerine gitti. Takviye ekipler, bölgeye ulaşarak PKK’lılara karşılık verdi. Bölgede kısa süre devam eden çatışma ardından PKK’lı teröristler karanlıkta mısır tarlasından kaçtı. Özel harekat timleri, jandarmanın da desteğiyle, teröristlerin peşine düştü. 
 
Otomobil içinde ağır yaralanan polisler Pazarcık Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Durumu ağır alan 6 yıllık polis memuru Yavuz Bayal, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. İlk müdahalesi yapılan Hacı Kalkan, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hemen ameliyata alınan Kalkan’ın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. 
 
Aksaraylı olan ve 1.5 yıl önce Pazarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan ve okuldan arkadaşı polis memuru Tuba Bayal ile evlenen Yavuz Bayal’ın cenazesi de otopsi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Gece boyunca hastane önünde süren yoğunluk sabah saatlerinde de devam etti. Oğlunun şehit olduğu haberini alarak Aksaray’dan Kahramanmaraş’a gelen babası Mustafa Bayal, cenazesinin bulunduğu Devlet Hastanesi’ne getirildi. Kahramanmaraş Vali Şükrü Kocatepe ile Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, şehit babasına başsağlığı ve sabırlar diledi.
 
FUTBOLU SEVİYORDU
 
Şehit polisin, futbol sevdası ile tanındığı ve geçtiğimiz günlerde Pazarcık Kaymakamlık Futbol Turnuvası’nda Bölge Trafik Takımı’nın kaptanı olarak sahaya çıktığı belirtildi. Şehit polis memurunun cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Aksaray’a gönderilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız