SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mısır'da Parlamento Feshedildi

A- A+ PAYLAŞ

Mısır'da yönetimi üstlenen Yüksek Askeri Konsey, anayasayı askıya alıp parlamentoyu feshederken, yeni anayasanın oluşturulması için komisyon kurulması kararı aldı.

Ordunun devlet televizyonundan okunan açıklamasında, yeni anayasanın oluşturulması ve gelecekte yapılacak anayasal değişikliklerle ilgili bir komisyon kurulacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in sokağın baskısıyla istifa etmesinden iki gün sonra gelen bu açıklamada, geçiş döneminin 6 ay ya da cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri yapılıncaya kadar olacağı kaydedildi.

Askeri Konsey böylece, Hüsnü Mübarek yönetimine karşı 18 gün boyunca sokakları terk etmeyen göstericilerin iki önemli talebini karşılamış oldu.

'DEVRİM İÇİN ZAFER'

Liberal eğilimli Ghad (Yarın) Partisinin kurucusu Ayman Nur, Yüksek Askeri Konsey'in kararının "Devrim için zafer" niteliği taşıdığını belirti. Nur, eski Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek karşıtı protestocuların, alınan karardan memnun olması gerektiğini ifade etti.

'SÜLEYMAN'IN ROLÜNÜ ORDU BELİRLEYECEK'

Mısır'ın Başbakanı Ahmet Şefik, devrik lider Hüsnü Mübarek tarafından Devlet Başkanı Yardımcılığına atanan Ömer Süleyman'ın ilerideki rolünün, ordu tarafından belirleneceğini açıkladı.

Şefik, "Süleyman'ın ileride alacağı rolü Yüksek Askeri Konsey belirleyecek" dedi. Cuma günü Mübarek'in görevini terk etmesinin ardından, yetkilerini orduya devreden Süleyman'ın konumunun ne olacağı belirsizliğe girmişti.

MÜBAREK MISIR’I TERK ETMEDİ

Yüksek Askeri Konsey'in açıklamasının geldiği dakikalarda, Mısır Başbakanı Ahmed Şefik, devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in Kızıldeniz kıyısındaki Şarm El Şeyh kentinde olduğunu söyledi.

Şefik, gazetecilere yaptığı açıklamada, “(eski) Cumhurbaşkanının Şarm el Şeyh'te olduğunu biliyorum” dedi.

Öte yandan kabineden bir sözcü, Mübarek'in yurtdışındaki mal varlığının dondurulması konusunda herhangi bir talep olmadığını, “ancak gerekirse bunu yapacaklarını” ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız