SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mısır'daki Darbeye Tepki Eylemi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:12:40
Mısır'daki Darbeye Tepki Eylemi
A- A+ PAYLAŞ

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesi tarafından, Mısır’da gerçekleştirilen darbe nedeniyle, tepki eylemi yapıldı.

Cuma namazı sonrasında Yeni Camii önünde yapılan eylemde konuşan MTTB Şube Başkanı Mücahit Balin, Mısır’daki darbeye tepki göstererek, “Bu darbe Mısır halkının iradesini hedef almış apaçık bir zorbalık, halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır. Mısır halkının geleceğine yönelik küresel nitelikteki bildik kirli oyunların bir parçasıdır. Darbelere karşı tavır ortaya koyamayan ve darbeyi kesin bir dille kınamaktan özenle kaçınan BM, AB ve ABD her fırsatta demokrasi havariliği yapmalarına rağmen, çifte standartlarını bir kez daha sergilemişlerdir. Suriye’de kendi halkının kanını dökmeyi meziyet sayan Esed’e demokrasi ve seçim çağrısı yapanlar, Mısır’da demokratik bir süreçte halkın desteğini alarak göreve gelen Cumhurbaşkanı Mursi’ye karşı yapılan darbeye ve anayasanın askıya alınması yönündeki açıklamalara sessiz kalmışlardır. Demokrasilerde, seçimle gelen seçimle gider. Demokrasiye dair bu en yalın gerçek ışığında; Mısır’da ordu, anayasanın askıya alınmasına ilişkin beyanını geri çekmeli, sivil yönetim ve Mısır halkı üzerinde vesayet oluşturma çabalarından vazgeçmeli, Mısır halkının özgür iradesine saygı duymalı. Darbe süreci ve sonunda gerçekleşen açıklamalar, gözaltılar, tutuklamalar millet olarak çok da tanıklık yaptığımız hadiselerdir. Cuntanın algısı, duruşu ve yöntemleri dünyanın hiçbir yerinde değişmemiştir. Kardeş Mısır halkının bu iradesine yöneltilen taarruza karşı duruşunun sonuna kadar yanında olduğumuzu buradan bildiriyoruz” ifadelerinde bulundu.

Bayanların da katıldığı eylemde çeşitli dövizler taşınırken, eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız