SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mısır'daki İhtilale Tepkiler..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:12:20
Mısır'daki İhtilale Tepkiler..
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk, “Mısırdaki askeri darbeyi, Mısır halkının meşru iradesine karşı yapılmış bir kalkışma olarak görüyoruz” dedi.

Mısır’daki askeri darbe ile ilgili yazılı açıklama yapan SP Malatya İl Başkanı Asiltürk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Üzülerek şahit olduk ki Mısır’da ordu bir darbe yaparak, Mısır halkı tarafından bir sene önce seçilen Cumhurbaşkanı’nı görevden alarak anayasayı askıya aldığını ilan etti.

Her şeyden önce bu darbeye çanak tutan Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ülkeleri ve sevinç naraları atan Siyonist İsrail’in İslam ülkeleri üzerindeki gerçek emellerini de bir kere daha ortaya koymaktadır. Bu gayri meşru hareketi destekleyen haksızlığı ve kuvveti üstün tutan emperyalist ve Siyonist anlayışı şiddetle kınıyoruz.

Göreve geldikten sonra, çürümüş bir bürokrasiyi devralan Cumhurbaşkanı Mursi, durumu düzeltmek, demokrasiyi rayına oturtmak ve sivil idarenin otoritesini sağlamak için attığı her adım, başta Yüksek Mahkeme olmak üzere, bürokrasi tarafından sürekli olarak engellenmiştir.

Diğer yandan İhvan-ı Müslim’in üst yöneticilerinin tutuklanması, ihtilalin gerçek yüzünü ortaya koymuştur.

Bu darbenin arka planında Arap baharı olarak adlandırılan uyanışın bir tezahürü olarak BOP’nin uygulamasının önüne çıkan engellerin kaldırılmasının yattığına da inanıyoruz.

Son olarak ve tereddütsüzce söyleyebiliriz ki siyasi ihtiraslarına askeri darbelerle ulaşmak isteyenler yarın itibarlarının ne kadar düştüğünü göreceklerdir.

Tekraren, Mısırdaki askeri darbeyi, Mısır halkının meşru iradesine karşı yapılmış bir kalkışma olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanı Mursi’nin ve ihvan liderlerinin tutuklanmasını şiddetle kınıyoruz.”

MEMUR SEN'İN AÇIKLAMASI

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, Mısır’da yaşanan darbe ile ilgili, “Demokrasilerde, seçimle gelen seçimle gider” dedi.

Sendika binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Yıldırım, “Mısır’da ordunun, seçilmiş cumhurbaşkanına görevden el çektirmesi, sivil yönetime karşı darbe yapması kabul edilemez. Memur-Sen ailesi olarak, Mısır’da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi ve darbecileri nefretle kınıyoruz.

Mısır ordusu tarafından yapılan darbe, Mısır halkının iradesini hedef almış apaçık bir zorbalık; halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır.

Darbecilere karşı tavır ortaya koymayan ve darbeyi kesin bir dille kınamaktan özenle kaçınan BM, AB ve ABD, tutumlarıyla çifte standartlarını ve ikiyüzlülüklerini bir kez daha sergiledi.

Suriye’de kendi halkının kanını dökmeyi meziyet sayan Zalim Esed’e demokrasi ve seçim çağrısı yapanların, Mısır’da demokratik bir süreçte halkın desteğini alarak göreve gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı yapılan darbeye ve anayasanın askıya alınması yönündeki açıklamalara sessiz kalmaları, ne kadar riyakar olduklarını göstermektedir.

Uluslararası platformlar ve demokratik ülkeler, sivil toplum kuruluşları, darbecilere karşı tutum almalı, Mısır halkının kendi özgür iradesiyle göreve getirdiği sivil yönetime destek vermelidir.

Demokrasilerde, seçimle gelen seçimle gider. Demokrasiye dair bu en yalın gerçek ışığında, Mısır’da ordu, anayasanın askıya alınmasına ilişkin beyanını geri çekmeli, sivil yönetim ve Mısır halkı üzerinde vesayet oluşturma çabalarından vazgeçmeli, Mısır halkının özgür iradesine saygı duymalı, bir an önce kışlasına çekilmelidir.

Memur-Sen ailesi olarak, Mısır’da halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeyi ve darbecileri lanetliyor; Mısır halkını, iradesine sahip çıkmaya, demokrasiyi önceleyen ülkeleri, özelliklede İslam Dünyasını, Mısır’ın sivil yönetimine destek vermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

       

 

             

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız