SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mısır'daki Katliama Tepki

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:33:43
Mısır'daki Katliama Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Mısır'da meydana gelen ve yüzlerce kişinin ölümüne yolaçan olaylarla ilgili olarak bir kınama mesajı yayınladı.

Oda'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Mısır’da güvenlik güçlerince sivil ve barışçıl gösterilere karşı başlatılan kanlı müdahalede halihazırda yüzlerce insanın hayatını kaybetmesinden ve binlerce kişinin yaralanmasından büyük üzüntü ve kaygı duymaktayız. Bu tür müdahalelerin Mısır’ın İç barışına ve huzuruna ciddi anlamda büyük yaralar vereceğini açıkça görmekteyiz. Kendi halkına acımasızca şiddet uygulayan liderlerin, demokrasiye dönüşünde hesap vermeleri kaçınılmazdır. Dış güçlerin güdümünde halkına zulmedenler döktükleri kanda boğulmaya mahkumdurlar. Mevcut cunta yönetimi içerisinde yapılan bu zulme rıza göstermeyenler mutlak surette karşı duruş sergileyecektir. Bu durumun evvelden beri korkumuz olan kardeş Mısır halkını iç savaşa sürükleyecektir. Şu ana kadar demokrasiye dönüş için silahsız ve şiddetten yoksun haklı taleplerini dile getiren kardeş Mısır halkının provokasyonlara kapılmadan hareket etmeleri ve bu yöndeki barışçıl yoldan ayrılmamaları gerekmektedir. Dost ve kardeş Mısır’ın içinden geçmekte olduğu bu hassas dönemde tüm Mısır vatandaşlarının can güvenliğini korumaktan sorumlu olan güvenlik güçlerinin bu sorumluluk bilinci içinde hareket etmeleri Mısır'ın iç barışı açısından mutlak zorunluluktur. Darbeci yönetim kendi halkının iradesine saygı çerçevesinde olaylara derhal son vermelidir. 

Mısır’da halkın özgür iradesine dayalı, anayasal meşrutiyeti esas alan demokratik yönetime bir an önce geçilmesinin bir zorunluluk haline geldiğinin inancındayız. 

 Mısır güvenlik güçlerinin sivil ve barışçıl göstericilere yönelik bu kanlı müdahalesinin, kardeş Mısır halkının kapsayıcı bir geçiş süreci sonucunda demokrasiye yeniden dönüşü yönündeki ümitlere ciddi bir darbe vurmuştur. Mısır’daki geçici yönetimi kendi halkına karşı kanlı eylemlerde bulunmaya son vermeye, 30 Haziran 2013 tarihinden bu yana yaşanan katliamları yapanları şiddetle kınıyoruz."

FOTO: Hürriyet

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız