SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Mısır'ın Devrimini Çalıyorlar''

A- A+ PAYLAŞ

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD’yi, Mısır’da yaşanan devrimi çalmak ve İsrail’in çıkarlarına yormaya çalışmakla suçladı.

IRNA haber ajansının haberine göre, Laricani, “ ABD’li politikacılar Mısır’daki devrimin kontrolünü ele geçirmeyi ve onu çamurda boğmak istiyor” dedi.

Laricani, Cuma günü Mısır’ın eski Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in görevini bırakmasını, “Mısır devriminin zaferlerindeki ilk adım” olarak yorumlamıştı.

Yaptığı son açıklamada ABD’yi hedef alan Laricani, “Ancak bu zaferin öncesinde ve sonrasında, Mısırlıların zaferini ele geçirmek isteyen ABD’lilerin komplolarına tanık olduk” dedi ve Washington’u, İsrail’in isteklerine hizmet etmekle suçladı.

CAMP DAVID’İ UYGULUYORLAR

Laricani, “ABD’liler, Siyonist rejimler işbirliği yaparak Mısır’ın itibarını ayaklar altında çiğnedi… Şimdi, yüzsüzce Mısır’da hayata geçirilecek demokratik şartların utanç verici Camp David anlaşmalarına uyması gerektiğini söylüyorlar” dedi.

Mısır’da oluşturulacak demokrasiye tepki veren Laricani, “ABD’nin talimatlarını dinleyen yasadışı bir askeri konseyle nasıl demokrasi olur” ifadesini kullandı.

Mübarek’in görevini terk etmesinin ardından, kontrolü ele geçiren ordu, Mısır ile İsrail arasındaki barış anlaşmasına saygı duyulacağını açıklamıştı.

İran, “ABD ve İsrail’in yenilgisi” anlamına gelen isyana müdahale edilmesine tepki gösterirken, ABD, isyan hareketinin büyümesini ve 2009’daki gibi hükümet karşıtı gösteriler başlatmasını umuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız