SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Mississipi Yanmıyor, Malcolm X Ölüyor!''

A- A+ PAYLAŞ

Star Gazetesi Yazarı hemşehrimiz Cumali Ünaldı,  geçtiğimiz Pazar günü Malatya'da oynanan Malatyaspor- Kayseri Erciyesspor maçı sonrası görüntüleri için "Mississipi Yanıyor" başlığıyla yazı yazıp hakem Yunus Yıldırım'ı savunan Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Cem Şengül'e, "Mississipi Yanmıyor, Malcolm X Ölüyor" başlıklı yazıyla yanıt verdi..

Ünaldı'nın, 23 Şubat Perşembe günkü Star Gazetesi'nin spor sayfasında yayınlanan yazısı şöyle..

...

Mississipi yanmıyor Malcolm X ölüyor!

BİLENLER bilir, bazı basının Anadolu takımlarını yok sayan, o saygısız tutumundan dolayı, memleketim Malatya’nın maçlarını yazıyorum bazen.

Haksızlığa uğramasın diye.

Sanki sahada sadece büyük denilen takım var. Maçı yazanlar ve anlatanlar, sadece o takımın oyuncularından söz ederler, yaptıkları hata ve güzel hareketleri dile getirirler; sanki gölge futbolu oynanmaktadır.

Hakemin, büyük takıma karşı hataları öne çıkarılır. Anadolu takımı mı? Kimin umurunda? Malatya-Erciyes maçında, trajik bir olay yaşandı. Haksızlıklara, hakem hatasına kalbi dayanmayan 74 yaşındaki Mustafa Coşanay, tribünlerde vefat etti.

Maç bitti. Daha sonra çeşitli kanallarda futbol ustalarına göre de tescil edilen bir gerçek öne çıktı: Hakem hatasından dolayı, Malatya’nın puanı çalınmıştı.

Sonuç, bir ölü, haksızlığa uğradığını düşünen, koca bir kent!

Hakem hataları, yargı kararı gibi de değil. Yargı kararını bir üst mahkemeye, iç hukuk yolları tükenirse, AİHM’e taşıyıp, hak arama imkanı var.

Ama bir maçta, hakem kararını -açıkça haksız da olsa- değiştirecek hiçbir merci yok. Onun için hakemler, o saniyelerle sınırlı sürede, kırk ölçüp bir biçmelidirler.

Haksızlık yapmamalılar. Hele de açıkça belli olan taraflı davranışlardan kaçınmalıdırlar. Haktan, adaletten inhiraf etmemeliler. Düzeltilmesi mümkün olmayan yanlışlar yapmamalılar.

Milliyet’ten Cem Şengül’ü de anlamak mümkün değil. Bir insan ölmüş, o önemli değil de, hakemin gözündeki korku, beyazların öldürmek üzere olduğu zencinin gözlerine benziyormuş.

Malcolm X’
i bilir misiniz?

Hem zenciler, hem beyazlar haksızlık yapa yapa öldürdüler, şimdi kahraman dedikleri adamı!

Malatyaspor, Malcolm X olmamalı, hiçbir zaman. Olmayacak! Buna izin verilmemeli. Vermeyeceğiz! Kimler?

Aklı ve kalbi olan herkes.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız