SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Misyoner Takibi Sürüyor'

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi'nde, Ali Dağlar imzalı "Komutan Asaf Misyoner Peşinde" başlığıyla yayınlanan bir haberde, Zirve Yayınevi olayından sonra da Jandarmanın misyoner izleme faaliyetlerini sürdürdüğü öne sürüldü.

Haber 'özetle' şöyle:

"Malatya’da davası süren Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili savcılığa ulaşan yeni belgeler, Alman vatandaşı Tilmann Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in vahşice öldürülmesinden sonra da, jandarmanın misyoner takibini sürdürdüğünü ortaya koydu.

Katliamı soruşturan Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na ulaşan Jandarma İstihbarat Şubesi’ne ait ‘kasa ödeme defteri’ ve fişlerine göre, ‘2..-Komutan Asaf’ kodlu haber elemanına katliam öncesi ve sonrasında misyoner faaliyetlerine ilişkin istihbarat çalışmaları nedeniyle kısa aralıklarla 15 ayrı kalemde toplam 10 bin 315 lira ödeme yapıldı.

Ödemelerin, bu elemanın, “Malatya ve Türkiye’deki misyonerlik faaliyetlerini takip ederek bu konuda PİF-DÖNÜŞ-01 kodlu Planlı İstihbarat Faaliyeti için getirdiği belge, bilgi ve raporlarla, misyoner taktik ve tekniklerini öğrenmesi için” yapıldığı belirtiliyor. Ödemelerin altında ise, hakkında azmettiriciler yönünden soruşturma yürütülen Malatya Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşının imzası var.

Jandarma kasa ödeme defterinde, 1. sıradaki ödeme 22 Mart 2007 tarihli; Malatya katliamının 27 gün öncesine denk geliyor. 12. sıradaki son ödeme ise, katliamdan 14 ay sonrasının, 17 Haziran 2008’in tarihini taşıyor. Ödeme fişlerindeki son tarih 30 Kasım 2008. Katliamdan 52 gün sonra yapılan 400 liralık ödemenin yanında şu not var: “İnönü Üniversitesi’nde misyonerlik faaliyeti yürüten çekirdek kadronun tespitine yönelik çalışmaları ve grupta faaliyet gösteren şahısların kimliklerinin tespiti nedeniyle ödenmiştir.”

Yeni ‘çatı’ organizasyon

Kasa defterinde, 9. sırada yapılan 865 liralık ödemeyle ilgili ise, “Misyonerlik faaliyetlerinin takibi için açılan PİF-DÖNÜŞ-01 ile Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi (GOKAP) ile ilgili bilgi toplanması ve elemanın zorunlu masraflarının karşılanması için ödenmiştir” ifadeleri yer alıyor.

Defterde ayrıca, adı ilk kez duyulan bir misyoner grubundan söz ediliyor.

11. sıradaki 800 liralık ödemenin notlarında, Türkiye genelinde faaliyet gösteren misyoner kuruluşların tamamının aynı çatı altında toplanması amacıyla Ortadoğu Hıristiyan Birliği adı altında yeni bir organizasyon kurulduğu belirtilerek, “Bu yeni organizasyonun ve Atlas Çalışma Grubu adındaki misyoner organizasyonun Türkiye’deki Roman (Çingene) nüfusun tespitine yönelik çalışmaların takibi için ödenmiştir” deniliyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız