SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Misyonerlik Önemli Boyutta'

A- A+ PAYLAŞ

Aydınlar Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal, "Yabancı konsolosluklar, açık olarak ifade ediyorum, bu misyonerlik faaliyetinin planlayıcısı rolündedir. Kilise evlerden gelen vize talepleri anında karşılanmaktadır" dedi.

Aydınlar Ocağı'nın 34. Şurası Anemon Otel'de başladı. Şuranın açılışına, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Aydınlar Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Malatya Araştırmaları Derneği Başkanı Kemal Deniz, Aydınlar Ocakları Malatya Şube Başkanı Prof. Dr. Abdullah Korkmaz, Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Malatya Şube Başkanı Necdet Narin ile birlikte Aydınlan Ocakları yöneticileri ve davetliler katıldılar.

Aydınlar Ocağı'nın 34. Şurasının açılış konuşmasını yapan Aydınlar Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal, Aydınlar Ocaklarının milli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyerek, "Bu ülkenin dıştan kurulan, dıştan kumandalı aydınlara ihtiyacı yok. Çünkü o aydınlar, dünde bugünde Türk milletinin, milli, manevi, bütün değerleri ile kavgalı, Türkiye'yi Türkiye yapan bütün değerleri ile kavgalıydılar. Bugünde aynı çizgiyi değişik resimlerle, değişik görüntülerle sürdürmektedirler"

"YABANCI KONSOLOSLUKLAR MİSYONERLİĞİN PLANLIYICISI DURUMUNDA"
Aydınlar Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal,"Dikkatlerden kaçan çok önemli bir gelişmede, misyonerliği kavrayamamış aydınların Türkiye'de bulunmasıdır. Bugün Türkiye'de misyonerlik önemli boyutlara ulaşmıştır. Son 1 yılda İstanbul'da açılan kilise sayısı 16'yı geçmiştir. Misyonerlik sadece din değiştirtme değildir. Misyonerlik, küreselleşmeyi elinde tutan küresel gücün egemenliğini yayabilmede kullandığı bir araç olarak bugün karşımıza çıkmaktadır. Onun için bugün öyle örneklerle karşılaşıyoruz ki, yabancı konsolosluklar, açık olarak ifade ediyorum, bu misyonerlik faaliyetinin planlayıcısı rolündedir. Kilise evlerden gelen vize talepleri anında karşılanmaktadır. Buralardan gelen öğrenci bursları anında karşılanmaktadır. Bütün bunların amacı Anadolu'yu Türk vatanı olmaktan çıkartmak, Hilalin bu coğrafyada dalgalanmasını önlemek amacını taşımaktadır. Bugün nereden bakarsanız, bakın Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinin geldiği nokta, Anadolu üzerinde bir Hilal-Haç mücadelesi yoktur demek mümkün değildir" dedi.

"TÜRKLER AVRUPA'DA O ÜLKELERİN İNSANLARINI MÜSLÜMANLAŞTIRMAK İÇİN CAMİ AÇMIYOR"
Misyonerlik konusunda bir takım yanlış değerlendirmeler yapıldığını belirten Prof. Dr. Erkal şunları söyledi:

"Bu yanlış şudur; biz Avrupa'da bizim kültürümüze uygun külliye anlamına gelen bakkalıyla, berberiyle, cenaze hizmeti yapan unsuru ile açtığımız camiler, Alman'ı Müslüman yapmak için açılmıyor. Belçika'da, Hollanda'da, Avusturya'da, Fransa'da açtığımız camiler, o ülkelerin insanlarını Müslümanlaştırmak için açılmıyor. Ama hiç bir Hıristiyan'ın bulunmadığı yörelerde Kilise evlerin açılması, yayınevlerinin açılması çok farklı bir konudur."

"KARADENİZ'DE PONTUSCULUK, GÜNEYDOĞU'DA HIRİSTİYANLAŞTIRILMIŞ KÜRTLER FAALİYETLERİ VAR"
Aydınlar Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal, Özellikle Karadeniz'de Pontusculuğun oynandığını görüyoruz. Bunun arkasında Misyonerlik var. Güneydoğu'da Hıristiyan Kürtler, Hıristiyanlaştırılmış Kürtler önde olmak üzere, Süryanicilik, Keldanicilik ve Yezidicilik tezgahları vardır. Doğu Anadolu'da, onlara göre asil sahibi Batı güdümündeki bir Ermenistan gerçeğidir, Ermenicilik faaliyetleri dikkat çekmektedir. Ege ve İstanbul'a baktığınız zaman, Hıristiyanlığın eski topraklarını kurtarma ve güzelleştirme projeleri uygulanmaktadır. Bütün bunlar olurken, Türkiye'de herkesin belirli mutabakat noktalarında birleşmesinde fayda vardır" ifadelerini kaydetti.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise yaptığı konuşmasında, kendisini de Samsun'da Aydınlar Ocakları Şubesi'nde idari görev yaptığını söyleyerek, bu ocaklarda görev yapanların gençleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Aydınlar Ocakları Malatya Şube Başkanı Prof. Dr. Abdullah Korkmaz, "Cemiyetimizin çözmek zorunda kaldığı problemler büyüdükçe, aydınlara da daha büyük sorumluluk düşmektedir. Bugün ülkemizin yaşadığı sorunları genel olarak iki başlık altında toplamak mümkündür. Bunlardan bir kısmı bugünü değerlendirirken, yapılan hatalar olarak ifade edilebilir. Diğer bir kısmı ise, gelecek tasavvuru ile ilgili, Türk toplumunu geleceğe hazırlama hususu ile ilgili yapılan hatalardır. Gerekli referanslardan mahrum olunuyor.
Boy aşiret gibi kavramlar etnisye kavramı ile karıştırmak gibi bin hata ile karşı karşıyayız. Daha fazla demokratikleşme çalışmalarında göz önüne alınan kriterler, ciddi anlamda referanslardan yoksun biçimdedir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız