SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"MİT Bu Olayları Aydınlatmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:43:39
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun raporunda, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın aydınlatma sorumluluğu bulunduğu 33 olayın bulunduğu yeraldı. Malatyalı Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Malatyalı Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in ölümlerinin yanı sıra Malatya'da meydana gelen Hamit Fendoğlu Suikasti ve Zirve Yayınevi Cinayetleri de MİT'in aydınlatması istenen 33 olay arasında bulunuyor.

Sabah Gazetesi'nin, konuya ilişkin haberininin girişinde, şu bilgiler yeraldı: 

"..Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun raporunda ulusal istihbarat ve darbeler başlığı altında çarpıcı tespitlere yer verildi. Raporda "MİT'in siyasi sistem açısından yarattığı bunalımların bir nedeni iç ve dış istihbarat görevini birlikte yapmasıdır" denilirken istihbaratta Amerikan modeli önerildi. Komisyon MİT'in siyasi cinayetler, faili meçhuller ve kanlı 1 Mayıs da olmak üzere 33 olayı aydınlatmasının sorumluluğunun gereği olduğunu vurguladı. Komisyon raporunda MİT'in sorumluluğunun gereği, aralarında " 6-7 Eylül 1955 olayları, 1 Mayıs 1977 Taksim katliamı, 17 Nisan 1978 Hamit Fendoğlu suikasti, Maraş katliamı, Çorum olayları, Özal'a suikast girişimi, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Temel Cingöz, HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın, Oramiral Kemal Kayacan, Musa Anter, Uğur Mumcu, DEP milletvekili Mehmet Sincar, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın, Cem Ersever, Tunceli Jandarma Alay Komutanı Kazım Çillioğlu, Özdemir Sabancı, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Hrant Dink suikastleri, Bolu-Düzce-Sapanca üçgenindeki Kürt işadamları suikastleri, Eşref Bitlis'in şüpheli ölümü, Sivas Olayları, Gazi olayları ile Zirve Yayınevi Katliamı"nın da olduğu toplam 33 olayı aydınlatması gerektiği kaydedildi.."

Sabah Gazetesi'nin konuya ilişkin haberinin devamını okumak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz:

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2012/11/27/komisyon-raporu-mit-33-olayi-aydinlatmali

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız