SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MİT Neden Kadın Almıyor?

A- A+ PAYLAŞ
MİT personel alımı için sınav açtı ve "Erkek" şartı koydu. TBMM geçen yıl MİT’e "Neden kadın eleman almıyorsunuz?" diye sitem etmiş ve "Kadınlar tepkilerini kolay belli edip, açık veriyor" cevabı almıştı.
 
Milli İstihbarat Teşkilatı, personel alımı için açtığı sınavda yine sadece ‘’Erkek ’’ şartı getirdi. Son üç dönemdir kadın personel almayan MİT, geçen yıl Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun sitemi ile karşılaşmıştı.
 
MİT, İbranice, Kürtçe, Ermenice, Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Farsça, Gürcüce, Makedonca, Rusça ve Yunanca bilen personel almak için sınav açtı. MİT, “Analitik yönü kuvvetli, iletişim yeteneği güçlü, sorumluluk sahibi, kişisel gelişime açık, araştırmacı, pratik zekalı, yönetme ve yönlendirme becerilerine sahip’’ eleman arıyor. Adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı erkek olması, devlet memuru olma şartlarını taşıması, en az lise mezunu bulunması ve 35 yaşını aşmaması gerekiyor.
 
‘’KADINLAR KOLAY AÇIK VERİYOR’’
MİT, geçen yıl da sadece erkek personel alımı için sınav açmış ve dönemin TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit, MİT’in o günkü Müsteşarı Emre Taner’e mektup yazarak, ‘’Neden kadın personel almıyorsunuz?’’ diye sormuştu.
 
Emre Taner ise Akşit’e bir cevap göndererek ‘’Teşkilatta görev alacak ve özellikle Doğu ve Güneydoğu'ya giden personelin, cesur, baskı ve strese dayanıklı olması gerekmektedir. Kadınlar tepkilerini kolay belli etmekte ve açık vermektedir. Bu nedenle tercihimiz erkek istihbaratçılardan yanadır” cevabını vermişti.
 
MİT’de 21 Temmuz 2011 itibarıyla yüzde 81.1 oranında erkek, yüzde 18.9 oranında da kadın personel bulunuyor. Geçen yıla kadar kadınlar, MİT Müsteşar yardımcılığı ve Stratejik İstihbarat Başkanlığı görevlerine kadar yükselmişti. MİT personelinin yüzde 78.5’i üniversite mezunu bulunuyor. Personelin yaş ortalaması ise 36-45 yaş aralığında yüzde 38.8 ile en yüksek bölümü oluşturuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız