SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Miting Açıklaması

A- A+ PAYLAŞ
 
KESK Heyeti, 8 Ekim'de Ankara'da yapılacak olan miting nedeniyle Malatya'da çalışmalarda bulundu.
 
Ankara'da 8 Ekim'de KESK, DİSK, TMMOB ve TTB tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan miting için illerde çalışma yapan KESK'e bağlı Yapı Yol-sen Genel Başkanı Haydar Aslan, ESM Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu, ESM Genel Merkez Yöneticisi Bahri Yıldırım, SES Genel Merkez Yöneticisi Hasan Kaldık, SES Genel Merkez yöneticisi Hasan Akdemir, Yapı Yol-Sen Elazığ Şube Başkanı Kenan Korkmaz, SES Malatya Şubesi'nde basın toplantısı düzenlediler. 
 
KESK heyeti adına basın açıklaması yapan SES Genel Merkez Yöneticisi Hasan Kaldık, "Tüm temel haklarımız için insanca yaşamı savunuyor, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye istiyoruz. İnsanca yaşamı savunmak için, emekçilerin, ezilenlerin sesine ses katmak için 8 Ekim'de Ankara'da buluşuyoruz. Temsil ettiğimiz sınıf ve kesimler açısından Türkiye'de yaşam koşulları her zaman zordu. Halkının mutluluğunu ve refahını, ülkesinin esenliğini düşünen ve politikalarının merkezine bunları alan bir siyasi hükümetle yönetilmedik şu güne kadar. Onlar var oluşlarının, iktidarlarını sağlamlaştırmanın dayanağı olarak hep yerli ve yabancı tekelleri, uluslararası emperyalist/kapitalist organizasyonları gördüler. Kendi halklarına sırt çevirip, halkın yoksulluk, sefalet ve adaletsizlikler içinde yaşadığı gerçeğine gözlerini ve kulaklarını kapatıp, önlerine konulan politikaları harfiyen uygulamaya çalıştılar" dedi. 
 
"Türkiye ekonomik, siyasal, sosyal alanların tümünde birden büyük bir çözümsüzlük içindedir" diyen Kaldık şunları söyledi:
 
"Küresel krizin de etkisiyle işsizlik artmış, yoksulluk ve açlık artık gözlerden gizlenemeyecek bir duruma gelmiştir. Etnik ve dinsel kökenli farklılıklar, toplumsal barışı sağlayacak yönde çözüme kavuşturulamamakta, tam tersine çelişkilerin giderek derinleştirildiği bir siyaset yürürlüğe konmaktadır." 
 
Kaldık, herkesi 8 Ekim'de Ankara'da gerçekleştirilecek olan mitinge davet ettiklerini ifade etti. Kaldık, Şeker Fabrikalarını özelleştirilmesi ile Kürekcik'e kurulacak olan Füze Kalkanı Sistemi'ne tepki gösterdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız