SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Miting Çağrısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:07:47
Miting Çağrısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) tarafından Alevi Bektaşi Federasyonu ve Alevi Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği “Laik Demokratik Türkiye İçin Eşit Yurttaşlık Mitingi” ile ilgili basın açıklaması yapıldı. 

PSAKD Malatya Şube Başkanı Songül Canpolat yaptığı açıklamada, "Alevilerin inanç özgürlüklerinin, muhafazakar toplum destekli devlet politikaları ile hayatın her alanında ihlal edildiği, Alevilere yönelik asimilasyon politikalarına her geçen gün yenilerinin eklendiği, ev ve işyerlerine yönelik işaretlemeler, taciz ve saldırıların arttığı, yargı kararları ile Aleviliğin yasaklanmaya çalışıldığı bir süreçten geçmekteyiz. Alevilere yönelik inkar, asimilasyon, baskı uygulamalarını protesto etmek ve Alevilerin taleplerini bir kez daha haykırmak için 7 Ekim’de Ankara’da düzenlenen ‘Laik Demokratik Türkiye İçin Eşit Yurttaşlık Mitingi’ne katılacağız. Bizler bu miting ile cemevlerine yasal statü tanınması, Alevi köylerine zorla cami yapılmasına, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması, zorunlu din derslerinin kaldırılmasını, Suriye ile olası bir savaşın önlenmesi için sesimizi yükselteceğiz" dedi.

Katılımın az olduğu basın açıklaması, olaysız sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız