SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Miting Yapacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:51:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Demokratik Kadın Platformu tarafından 1 Mart günü “Emek sömürüsünde kadının yeri, kadına yönelik şiddet savaş ve kadın” konulu panel düzenlenecek. 

PTT önünde basın açıklaması yapan Malatya Demokratik Kadın Platformu üyeleri, broşür dağıtımı yaparak herkesi panellerine çağırdılar. Malatya Demokratik Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Canan İşlek, her gün 5 kadının cinayete kurban gittiğini belirterek, bu yıl da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü hüzünlü bir şekilde karşılayacaklarını söyledi.

Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde 1 Mart’ta panel düzenleyeceklerini ifade eden İşlek, “8 Mart yaklaşırken kadın iradesinden aldığımız bu güç ile erkek egemen düzene ve emek sömürüsüne, kapitalist düzende kadının metalaştırılmasına, tacize, tecavüze ve savaşa karşı mücadelemizi büyütüyoruz. Bugünden itibaren alanlara çıkıyoruz. Biz kadınlar yoksulluğu işsizliği ve şiddetin her türlüsünü en ağır bir biçimde yaşamaya devam ettikçe alanlardan çıkmayacağız. Artık biliyoruz ki gün dayanışma günüdür. Bunun için başta tüm kadın arkadaşlarımızı ve halkımızı 1 Mart Pazar günü Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapacağımız panele ve 8 Mart’ta düzenleyeceğimiz mitinge bekliyoruz. Mitingimiz 12.00’de Emeksiz Kavşağında başlayacaktır”dedi.

İşlek ayrıca, düzenleyecekleri panele Gazeteci-Yazar Hüda Kaya, Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiğit ve Doç. Dr. Mihriban Şengül’ün konuşmacı olarak katılacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız