SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Miting Yerleri Yeniden Belirlendi

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:29:18
Miting Yerleri Yeniden Belirlendi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği merkez ilçe olan Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde miting yapılacak noktaları 2015 yılı için yeniden belirleyerek ilan etti. İl merkezinde belirlenen 10 noktanın dışında miting yapılamayacak.

Malatya Valiliğinden yapılan duyuruya göre; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gereğince, açık yer toplantı yerleri ile gösteri yürüyüşü yapılacak güzergahların her yıl Ocak ayında belirlendiği belirtilerek, 2015 yılı için Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde açık yer toplantı noktalarının yeniden belirlendiği kaydedildi. Daha önce miting alanı olarak belirlenen İnönü Stadyumun önü ise yeni noktalar arasında yer almıyor.

10 TANE MİTİNG ALANI VAR

Valilik kararı gereğince Malatya il merkezinde Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde açık yer toplantı yapılacak noktalar şu şekilde açıklandı:

-Malatya Büyükşehir Belediye binası arkası ve Sümer Camii arkasındaki boş alanlar

-TCDD Tren Garı önü

-Yeşilyurt  (Çırmıhtı) Cumhuriyet Meydanı

-Yeşilyurt Bostanbaşı Barguzu Camii yanındaki meydan

-Yeşilyurt Gündüzbey Eski Belediye Binası önü

-Yeşilyurt Yakınca İş Merkezi önü

-Emeksiz Caddesi üst kavşağı (100. Yıl Kavşağı)

-Kernek Meydanı

-Mişmiş Park Fuar Alanı

-Battalgazi (Eskimalatya) Cumhuriyet Meydanı

MERKEZDEKİ ESKİ MİTİNG ALANLARI

Bu arada, Hükümet  (İnönü) Meydanı ile Soykan Meydanının miting alanı olarak kullanılması uygulaması 2011'de sona ermiş ve büyükşehir belediyesi binasının arkasındaki alan miting alanı olarak ilan edilmişti. Yine bir dönem miting alanı olarak kullanılan Akpınar Meydanı’da 1999 seçimlerinden sonra miting alanı kapsamından çıkartılmıştı.

2014 YILINDA 5 TANE MİTİNG ALANI VARDI

Geçtiğimiz yıl Malatya Valiliği tarafından il merkezi için 5 miting alanı belirlenmiş ve bunlar; Malatya Belediye Binası arkası ve Sümer Camii arkasındaki boş alan, Milli Egemenlik Caddesi Üst Kavşağı (100.Yıl Kavşağı), Kernek Meydanı, TCDD Tren Garı önü ile  Mişmiş Fuar Alanı şeklindeydi. Malatya’nın büyükşehir olması ile birlikte il merkezindeki miting alanı sayısı 10’a yükseldi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız