SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mitinge Dünyada Büyük İlgi

A- A+ PAYLAŞ

Ankara ve İstanbul’un ardından İzmir’de yapılan son Cumhuriyet mitingine yabancı ajanların ilgisi büyük oldu. Ajanslar, yüz binlerce katılımcının Türk bayrakları, Atatürk fotoğrafları ve hükümet karşıtı pankartlar taşıyıp laiklik yanlısı sloganlar attıklarını bildirdi.

Miting, BBC'nin Türkçe sitesinde manşet oldu. Manşette, şu ifadelere yer verildi:

İzmir'de, çeşitli sivil toplum örgütlerinin girişimleriyle düzenlenen Cumhuriyet Mitingi'ne katılanlar, Gündoğdu Meydanı ve Kordonboyu'nu tamamen doldurdu. İzmir'de yüzbinler cumhuriyete destek mitingi yapıyor. Miting nedeniyle Alsancak Limanından Cumhuriyet Meydanı'na kadar uzanan yolda da yoğun kalabalık oluştu...

Bu arada, basın için ayrılan bölümde çekim yapan TRT kameraman ve muhabirleri mitinge katılanlar tarafından protesto edildi. ''TRT dışarı'' sloganları üzerine kameraman ve muhabir platformu terk etti.

Meydandaki Türk Telekom'un binasında bulunan bayrağın açılmadığını gören grubun yaklaşık 15 dakika boyunca ''Türk Telekom bayrak aç'' şeklinde slogan atması üzerine, binanın üstünde toplanmış halde bulunan dev bayrak açıldı."

İngiliz haber ajansı Reuters, "İslami kökenden gelen hükümete karşı" yüzbinlerce katılımcının laiklik vurgusuyla İzmir mitingine kaldığını bildirdi. Göstericilerin Türk bayrakları, Atatürk fotoğrafları ve hükümeti kınayan pankartlar taşıdığını belirten Reuters, mitingde "Türkiye laktir laik kalacak", "Şeriat istemiyoruz" sloganları attıklarını kaydetti.

Organizatörlerin iki milyon katılımcı beklediğini aktaran Reuters, İzmir'de dün 1 kişinin öldüğü 14 kişinin de yaralandığı bombalı saldırı anımsattı.

Fransız basın ajansı AFP, laiklik için cumhuriyet mitinglerinin sonucusun İzmir'de yapıldığını belirterek, karadaki katılımcıların denizden de desteklendiğini bildirdi.

Amerikan Associated Press (AP) ajansı, “genel seçim öncesinde bir güç gösterisi” olarak nitelendirdiği miting için laiklik yanlısı yüz binlerce Türk'ün sokaklara döküldüğünü kaydetti.

Amerikan CNN televizyonunun internet sitesinde de “Türkler laikliği desteklemek için gösteri yapıyor” başlığı altında, Türklerin bu kez ülkenin üçüncü büyük kentinde bir araya geldikleri belirtildi. Haberde, daha önce Ankara ve İstanbul'da da yapılan benzeri gösterilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetine baskı amacıyla düzenlendiği görüşü savunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız