SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MİT'ten Bu Sorulara Yanıt İstenecek

0
Güncellendi - 2017-06-10 02:11:57
MİT'ten Bu Sorulara Yanıt İstenecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 15 Temmuz Darbe Girişimi (Kalkışma) davasının 3. duruşmasında davaya bakan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık avukatının MİT'ten sorulmasını istediği soruların MİT'e gönderilerek yanıtının alınması yolunda ara kararı verdi.

Davanın tutuklu sanıklarından Binbaşı Eyüp Kök’ün Avukatı Bayram Özcan, “İddiaya göre; Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanması içinde yer aldıkları gerekçesiyle 1170 asker hakkında dosya hazırladı. Genelkurmay Başkanlığı ile koordineli olarak hazırlanan liste, 18 Temmuz'da soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilecek, böylece adli işlem de başlatılmış olacaktı. FETÖ mensupları, böyle bir listenin hazırlandığını öğrendiğinde 15 Temmuz'da darbe girişimini başlattı. FETÖ'cü askerlerle ilgili yapılacak işlemler için Cumhuriyet Savcısı ile görüşülmüş, nasıl bir yol izleneceği de belirlenmişti. Gelişmeleri yakından izleyen örgüt, TSK'nın, cumhuriyet savcılığının kararlı tutumunu görünce darbe planını öne çekti. Böyle bir iddia var. Bu bilgi nasıl sızdırıldı? Listede kimler vardı? Listede olup yargılanmayan var mı? MİT bu bilgiyi kimlerle yahut hangi kurumlarla paylaştı? İstihbarı bilgiler içinde darbeye teşebbüs edecekleri var mıydı? Bunu önlemek uzun ne gibi tedbirler alındı? MİT’in bilgilendirdiği savcı şu anda görevde mi?” sorularının yanıtının alınmasını istedi.

Avukat Bayram Özcan’ın talebini kabul eden Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, ara kararında MİT’in 15 Temmuz öncesi hazırlamış olduğu subaylar dosyasından dolayı darbe girişiminin öne alınması ile ilgili iddianın MİT’ten sorulmasını da kararlaştırdı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız