SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MLKP Soruşturması Tamam..

A- A+ PAYLAŞ

Yasadışı Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) örgütü yönetici ve üyesi oldukları iddiasıyla tutuklu bulunan 23 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede örgütün üst düzey yöneticileri olduğu belirtilen Naci G., Arif Ç., Bayram N., Sultan U., Adem Serkan G., Füsun E., Sedat Ş., İbrahim Ç., Ali Hıdır P., Ziya U., Seyfi P., Mehmet Ali P. ve Erkan Ö. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istendi. Tutuklu bulunan diğer 10 sanığın ise hazırlanan iddianamede "örgüt üyesi olmak", "patlayıcı madde bulundurmak", "sahte kimlik kullanmak", "ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek" iddialarından 10 yıl 6 ay ile 45 yıl arasında değişen hapis cezası istendi.

İddianamede 60 kişi de müşteki olarak yer alırken, örgütün kurulduğu 1994 yılından 2004 yılına kadar toplam 296 eylem gerçekleştirdiği ifade edildi.

292 sayfalık iddianamede yasadışı silahlı terör örgütü MLKP'nin 2002 Nisan ayında yapılan 3. kongre sonrası askeri kanattaki bazı militanlarının Fakirlerin ve Ezilenlerin Silahlı Kuvvetleri (FESK) yeniden yapılandırdığı belirtildi. Örgütün bu çerçevede başta büyükşehirlerde olmak üzere birçok il ve ilçede bombalama eylemlerine yöneldiği ifade edildi.

Örgüte yönelik İstanbul, Manisa, Antalya, Mersin, Kayseri, Malatya ve Aydın'da yapılan 8 ayrı operasyonun ayrıntılı olarak anlatıldığı iddianamede, 1 adet roket atar, 3 adet Uzi, 3 adet tüfek, 13 adet otomatik silah, 6 adet tabanca ve 1 adet av tüfeğinin ele geçirildiği belirtildi.

İddianamede, MLKP'nin kuruluşu, yapılanması ve yaptığı kongrelere yer verildi. Örgütte hücre tipi yapılanmanın olduğunun vurgulandığı iddianamede, hücrenin en az 3 üye veya aday üyeden oluştuğu belirtildi. Hücrelerin örgütü temsil ettiği ve onun verdiği görevi yerine getirdiğinin anlatıldığı iddianamede, "18 yaşını doldurmuş, örgütün program ve tüzüğünü kabul eden, örgütün birimlerinden birinde görev alan ve düzenli biçimde aidatlarını ödeyen kişi örgüt üyesi sayılır" ifadelerine yer verildi.
İddianamede, terör örgütü MLKP'nin Kızıl Müfrezeler, Ölüm Orucu Tugayları, Kominist Gençlik Örgütü, Kürdistan Örgütü, Yaşamı Savunma İnsiyatifi, Memurların Devrimci Birliği, Fakirlerin ve Ezilenlerin Silahlı Kuvvetleri, Devrimci İşçi Milisler adı altında 8 ayrı bölümden oluştuğu ifade edildi.

İddianamede, örgütün kurulduğu 1994 yılında 2005 yılına kadar gerçekleştirilen 9 cinayetin de bulunduğu önemli 141 eylem de yer aldı. Örgüt üyelerinin, aralarında başkomiser, komiser, vatandaş ile ajan olduğu iddia edilen bir örgüt üyesinin de bulunduğu 9 kişiyi öldürdükleri, karakol bastıkları, banka kundakladıkları, kuyumcu soydukları, siyasi parti binalarının önüne bomba bırakatıkları ileri sürüldü.

Örgütün yöneticilerinin sorumlu tutulduğu 2005-2006 yılları arasında gerçekleştirilen 155 ayrı eylem daha iddianamede yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız