SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mobbinge Karşı Eğitim

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:31:35
Mobbinge Karşı Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da sağlık çalışanlarına yönelik işyerlerinde psikolojik taciz (Mobbing) eğitimi verildi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanlarına Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Mobbing farkındalık oluşturma eğitimini, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi Ruh Sağlığı Birimi’nden Sosyal Hizmet Uzmanı Gülderen Büyükcoşkun ve Hukuk Biriminden Av. Mehmet Karaman verdi.

Eğitimde; mobbingin bireyler, aileler ve toplum üzerindeki olası olumsuz etkileri ve mobbingle mücadele kapsamında bireysel ve kurumsal mücadele önerileri, yasal düzenlemelerden bahsedildi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Gülderen Büyükcoşkun, “Son dönemlerde tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz kamuoyunda da sıkça karşılaşılan Mobbing varlığı, işyerinin ve çalışanların verimini düşürmekte; mobbing mağdurunun kişilik değerleri, mesleki konumu, sosyal ilişkileri ile sağlığı üzerinde olumsuz etki oluşturmaktadır. Gerek mobbingin kapsamının ne olduğu, karşılaşılan hangi olumsuz tutum ve davranışların mobbing kapsamına girdiği, olası bir mobbing durumuyla karşılaşıldığında nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusundaki bilgi eksikliği birey üzerindeki yıkıcı etkiyi artırmaktadır. Ancak mobbing sadece mağduru değil mağdurun ailesini de olumsuz etkilemekte; eşler ve ebeveyn - çocuklar arasındaki iletişim ve etkileşim sağlıksız bir yapıya sahip olmaktadır. Karşılaşılan durum daha macro düzeyde değerlendirilecek olunursa; yaşanılan süreç üretimi olumsuz etkilemekte, sağlıksız aileler sağlıksız toplumun oluşmasına yol açmaktadır. Bu amaçla Psikolojik Taciz (Mobbing) olaylarını engellemek, toplumun bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla tüm çalışanları kapsayan ‘İşyerlerinde Psikolojik Tacizin (Mobbing) Önlenmesi’ konulu eğitimler veriyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız