SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mobil Kısırlaştırma Ekibi

0
Güncellendi - 2017-07-17 17:39:54
Mobil Kısırlaştırma Ekibi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Sokak Hayvanları Mobil Kısırlaştırma Aracı hizmete sunularak sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve kısırlaştırma faaliyetleri yürütülüyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sokak Hayvanları Mobil Kısırlaştırma Aracı’nın Malatya merkezde ilk kez hizmet verdiğini belirterek, çalışmalar kapsamında kayıt sisteminin de oluşturulacağını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sokak Hayvanları Mobil Kısırlaştırma Aracı’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Veteriner Hekim Murat Şahin, “Biz merkezi İstanbul'da bulunan Denge veterinerlik Orman ve Su İşleri bakanlığınca Mobil Kısırlaştırma Ünitesi olan bir firmayız. Malatya Battalgazi Belediye başkanımız Sayın Selahattin beyin daveti üzerine Battalgazi'ye geldik. Battalgazi'deki başı boş sokak hayvanlarını tek tek yakalayıp, kısırlaştırıp, aşılayıp mikro çip uygulaması yaptıktan sonra tekrar sokaklarına bırakacağız. Diyoruz ki yaşamak tüm canlıların en doğal hakkıdır. Beraberinde burada yapılan uygulama şu; kısırlaştır, aşıla, yerinde yaşat. Biz Denge Veterinerlik olarak sayın başkanıma konuya duymuş olduğu sıcaklıktan ve yakınlıktan dolayı teşekkür ederiz. Yaptığımız bütün uygulamalar 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve ilgili yönetmelikler gereği yapılmaktadır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, yapılan çalışmanın önemine dikkat çekerek, “Bütün canlıların yaşama hakkı vardır ve kutsaldır. O yaşama hakkına da saygı gösterme zorunluluğumuz vardır.  Bu anlamda sokak hayvanlarının hem çevreye zarar vermemesi, hem onların rehabilite edilmesi, hem onların kontrol edilmesi ve çevreye hastalık veya vatandaşı ısırma gibi tehlikeli durumlardan uzaklaştırması amaçlanmaktadır. Denge veterinerlik Orman ve Su İşleri bakanlığı tarafından tescil edilmiş ve onlarla referanslı bir kuruluştur. Bunlarla yapmış olduğumuz protokol çerçevesi içerisinde Battalgazi'de bulunan başı boş hayvanların bizzat Denge Veterinerlik tarafından kontrol edilmesi, onların alınıp belli bir süre 8-10 saat zaman içerisinde kafeste muhafaza edilip, ondan sonra rehabilite etmek amacıyla anesteziye tabi tutulup, ondan sonra küpelendirme ve mikro çip takılarak tekrar doğal hayata bırakma gibi bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmalar esnasında da sağlık ve hijyenik koşulları gerekli hassasiyet gösteriliyor. Ayrıca mikro çip vasıtasıyla da köpeklerimizin nerde, ne zaman, ne yaptıkları bir kayıt sistemi kullanılarak takip ediliyor. Aynı zamanda bunların aşılandırılmış olması da çevreye verecekleri zararı da asgariye indirmiş oluyor. Netice itibariyle aşılandırılmış ve mikro çip takılmış bir köpeğin çevreye zarar vermesinin de önüne geçmiş oluruz. Bu anlamda yapmış olduğumuz bu çalışma herhalde Malatya'da bir ilk olacak. Zannedersem bundan sonraki süreçte de başıboş hayvanlarımızın rehabilite edilmesi ve kontrol altına alınması noktasında Denge Veterinerlik ve bizim Çevre Koruma Müdürlüğümüzün ortak çalışmaları sürekli olarak devam ettirilecektir. Ben şimdiden Denge Veterinerlik adına Veterinerimize teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız