SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mobil Laboratuar Malatya'da

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:25:34
Mobil Laboratuar Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği finansmanı ile tedarik edilen Mobil Laboratuar Malatya'ya geldi.
 
Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aygül, araçta yaptığı inceleme sonrasında “Bu proje, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın alt yapısını güçlendirerek, yüzey ve yeraltı sularında tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan kirliliğin önlenmesini amaçlıyor. Projeyle birlikte tarımsal aktivitelerden kaynaklanan kirliliğin önlenmesi ile su kaynakları, toprak ve atmosfere besin maddesi girdisinin azaltılması hedefleniyor. Nitrat Direktifinin uygulanması için 2005 yılından bugüne kadar tarımsal alanlar içerisinde kalan yüzey ve yeraltı sularında belirlenen yaklaşık 1750 adet su numunesi alma istasyonunda izleme yapılacak. İlimize gelen bu Mobil Laboratuar Elazığ, Tunceli ve Erzincan illerinde de hizmet verecektir” ifadelerini kullandı.
 
Aygül konuşmasının devamında, "Nitrat Projesinin mal alımı bileşeni kapsamında 20 adet mobil laboratuar alımı yapıldı. Mevcut izleme sistemine mobil laboratuarların adapte edilmesiyle alt yapı kapasitesinin geliştirilmesi sağlanacaktır. Mobil Laboratuarlar su analizlerinin yanı sıra, bazı toprak parametrelerini analiz edecek kapasiteye sahiptir. Mobil laboratuarlar sayesinde analizler çok hızlı bir şekilde yapılacak. Sulardan alınan örnekler, mobil araçlardaki laboratuar düzenekleri sayesinde uzman personel tarafından anında analiz edilebilecek ve olaya hızlı bir şekilde müdahale edilmesi sağlanacaktır. " dedi. 
 
Dağıtılan Mobil Laboratuarlar ve Hizmet vereceği iller ;
1- Adana (Mersin, Osmaniye)
2- Aksaray (Nevşehir, Kırşehir)
3- Ankara (Bolu, Düzce, Çankırı, Karabük, Zonguldak, Bartın)
4- Antalya  (Burdur, Isparta)
5- Aydın (İzmir, Muğla, Denizli)
6- Çorum (Yozgat, Kastamonu, Kırıkkale)
7- Diyarbakır (Bingöl, Batman)
8- Edirne ( Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova)
9- Erzurum (Kars, Ardahan, Artvin, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon)
10- Eskişehir  (Afyon, Bilecik, Sakarya, Bursa)
11- Hatay (Gaziantep, Kilis)
12- Kahramanmaraş (Sivas)
13- Kayseri  (Niğde)
14- Konya (Karaman)
15- Malatya (Elazığ, Tunceli, Erzincan)
16- Manisa (Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Uşak)
17- Mardin (Siirt, Şırnak)
18- Samsun (Sinop, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun)
19- Şanlıurfa ( Adıyaman)
20- Van  (Ağrı, Hakkâri, Bitlis, Muş, Iğdır)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız