SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MODP'den Karikatür Tepkisi

0
Güncellendi - 2016-03-12 21:33:22
MODP'den Karikatür Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

Özgür Gündem Gazetesinde yayımlanan karikatüre tepkiler sürüyor. Malatya Ortak Değerler Platformu üyeleri de yaptıkları açıklama ile gazetenin yayınını kınadılar.

Memur-Sen binasında yapılan basın açıklamasını okuyan platform sözcüsü Hüseyin Polat, PKK- HDP çizgisinde yayın yaptığını belirten Özgür Gündem Gazetesi, Halil İncesu imzasıyla, bir kadının bir erkek tarafından tekmelendiği bir karikatür yayınladığını hatırlatarak, tepki gösterdi.

Polat, "Üzerine Hz. Peygamberin, 'Cennet, Annelerin ayaklarının altındadır', Hadis-i Şerifini ima ederek, 'Cennet kadının ayaklarının altında” diye yazdı. İnsanlığın kurtuluşu için gönderilmiş ve 23 yıllık Peygamberlik hayatı boyunca bu hedef için bütün varlığıyla mücadele eden Aziz Peygamberimiz ve Yüce İslam Diniyle alay etmeye çalıştılar” ifadelerini kullandı. İslam’a hakaret eden benzeri karikatürlerin daha öncede HDP’li belediyelerce asıldığını hatırlatan Polat, “Bu anlamda her türlü fırsat pervasızca kullanılmaktadır. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; Bu saldırıların, ifade veya basın özgürlüğü, çağdaşlık, insan hakları veya demokrasi ile izah edilmesi mümkün değildir ve duyarlı kamuoyumuz, değerlerimize yönelik bu tür densizliklere karşı sessiz kalmamıştır ve kesinlikle kalmayacaktır” şeklinde konuştu.

Polat, “Ancak, halkının neredeyse tamamı Müslüman olduğu ve Müslüman olmakla şeref duyduğu bu bölgede, neden bazıları her fırsatı bu anlamda kullanırlar? İslam Peygamberine, İslami değerlere saldırmak kime, ne sağlamaktadır? Kim, bunlarla nereye varmak istemektedir? Veya bununla kime hizmet etmektedirler? Biz bunu anlamakta veya izah etmekte gerçekten zorlanıyoruz. Onun için, biz 'Ortak Değerler Platformu' olarak değerlerimize karşı yapılan bu saldırıları kınarken, buradan halkımıza şu çağrıyı yapmak istiyoruz. Geliniz, değerlerimize, daha doğrusu kendimize sahip çıkalım, onları yaşayalım ve yaşatalım. Değerlerimizin daha fazla hırpalanmasına, yıpratılmasına müsaade etmeyelim. Bu anlamda özellikle, kuklaya değil kuklacıya veya kuklacılara dikkat etmeye, dikkat çekmeye, tanımaya ve tanıtmaya çalışalım. Özellikle gençliğimizi, bizi kuşatmaya çalışan fitne, fesat ve tuzaklardan kurtarmaya çalışalım" dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız