SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Model Fakülte, Tarihe Geçecek'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:37:11
'Model Fakülte, Tarihe Geçecek'
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında “Beyaz Önlük Giyme Töreni” yapıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünsal Özgen, Prof. Dr. Davut Özbağ, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat, Yeşilyurt Belediye Başkanı H. Uğur Polat, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Bu mutlu günde sizlerle birlikte olmak bizleri de mutlu etmektedir. 2009 yılında kurulan ve 9 ay gibi kısa bir sürede binası oluşturulan Diş Hekimliği Fakültesi, işe 18 öğretim üyesiyle başlayarak bugünlere gelmiş, yürüttüğü başarılı çalışmalar ile ilimiz ve bölgemize önemli hizmetler vermektedir. Diş Hekimliği Fakültesinin oluşumundan bugüne kadar emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Fakültemiz bu süre zarfında gerçekleştirdiği akademik çalışmalar ve başarılı işler ile ülkemizdeki birçok fakültenin önünde yer almaktadır. Tabii ki, her mesleğin birtakım ritüelleri vardır. Bir hekim beyaz önlüğünü giymeden hastasını tedavi etmez. Öğrencilerimiz de düzenlenen bu törenle beyaz önlüklerini giyerek mesleki ritüellerini yerine getirmiş olacaklardır. Başta dekanımız olmak üzere öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize daha nice başarılı yıllar geçirmelerini diliyor, İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bayrağını sadece ulusal değil, uluslararası anlamda taşıyacaktır. Ayrıca Fakültemiz, yaptığı ve yapacağı işlerle model olan bir fakülte olarak da tarihe geçecektir. Bu duygularla sizleri saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Konuşmasında ülkemizde diş sağlığına yeterli önemin verilmediğini belirten Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat, çok daha ucuz ve akılcı olan koruyucu uygulamalar yerine, çok daha fazla enerji ve parasal kaynak gerektiren tedavi edici hizmetlere yoğunlaşmak zorunda kaldıklarını söyledi. Diş sağlığı ile ilgili çeşitli istatistiki bilgiler paylaşan Prof. Dr. Serkan Polat, “Eğer ağız bakımının yaygınlaşmasını ve sağlık sisteminin sürdürülebilir olmasını istiyorsak, sigorta sistemimiz ağzına bakan ve bakmayan ayrımı yapmalıdır. Ağız bakımını zorunlu hâle getirmelidir. Bunun örnekleri ve yolları vardır. Böylece sürdürülebilir bir sistem kurabilir ve tedavi hizmetlerine hak ettiği ödemeler yapılabilir. Daha da önemlisi en ucuz ve basit yöntem olan ağız bakımının yaygınlaşması sağlanabilir.” şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinden oluşan ES Müzik Gurubu’nun sunduğu müzik dinletisi ile devam eden tören, 2013-2014 Akademik Yılında Diş Hekimliği Fakültesini yüksek puanla kazanan öğrenci ve dönem birincisi öğrencilerine hediyelerinin verilmesi, sonrasında ise 3. sınıf öğrencilerine beyaz önlük giydirilmesi ile tamamlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız