SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Model Oluşturuyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi tarafından yapılacak olan dört yıldızlı otel ve sosyal tesisleri içeren "İnönü Üniversitesi Kale Sosyal Tesisleri ve Kale Meslek Yüksekokulu"nun temel atma töreni düzenlendi.

Kale ilçesi Karakaya Baraj Gölü kenarında düzenlenen temel atma törenine Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, AKP Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy, Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, AKP milletvekili adayı Cemal Akın, MEV Genel Başkanı Mesut Parlak, Kale Vakfı Başkanı Mehmet Zeki Baysal, İnönü Üniversitesi'ne bağlı fakültelerin
dekanları, öğretim üyeleri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan, İnönü Üniversitesi'nin sosyal tesis yapacağı alanın 80 dönüm, Kale Meslek Yüksekokulu için de 40 dönümlük alan verildiğini belirterek, ağustos 2011'de 150 kişilik feribotun da hizmete gireceğini ifade etti. Gökhan, yol kenarı denetim istasyonunu birini hizmete girdiğini, ikincisinin de proje çalışmasının devam ettiğini kaydetti.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, şunları söyledi:

"Kale Kaymakamlığı, Kale Belediyesi ve Kaleli işadamlarımızın önemli katkılarıyla önce projesini yaptığımız ve bu günde temelini atmak için bir araya geldiğimiz Kale Uygulama Oteli ve Kale Meslek Yüksekokulu’nun inşasının başlamasından duyduğum memnuniyeti öncelikle ifade etmek istiyorum.

2,5 yıl gibi kısa bir zamanda ilçelerimizde değerli hayırsever hemşehrilerimizin katkısıyla Meslek Yüksekokullarımızın binalarını yapmaya başladık. Darende’de yapılan bir Meslek Yüksekokulu bitirilme aşamasına geldi. Geçtiğimiz günlerde Mehmet Emin Sungur Bey’in katkılarıyla Hekimhan Meslek Yüksekokulu’nun yapımına başlandı. Şimdi Kale, yakın zamanda ise Akçadağ ve Doğanşehir Meslek Yüksekokullarının yapımı ile ilgili hayırsever hemşehrilerimiz devreye girdiler.

Bu tür girişimleri ile ismi öncelikli anılan Kayseri’den sonra Malatya’da ki hemşehrilerimizde üniversitesine sahip çıkarak örnek bir tutum içerisine girmiş oldular ve bununla gurur duyuyorum. Huzurlarınızda katkısı olan tüm hayırseverler hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum.

Mali değeri yaklaşık olarak 6,5 milyon lira olan ve bugün temelini atacağımız 4 yıldızlı otel tamamen kendi öz kaynaklarımızla yapılacaktır. Kale Meslek Yüksekokulu ise Kaleli hayırsever işadamlarımızın katkılarıyla tamamlanacaktır.

Hakkıyla idare edilen devletin her kurumu, milletin parasının yanında kendisi de öz kaynak oluşturabilmektedir. Eğer insanları kategorize etmiyorsanız, bütün insanları kucaklıyorsanız, devletinizin ve milletinizin adına bunu yapıyorsanız, insanların siyasi düşüncesine bakmıyorsanız milletinde desteğini almış oluyorsunuz. Bu noktada İnönü Üniversitesi Türkiye’de bir model oluşturmaktadır. Düne kadar birçok konuda sıkıntılı olan üniversitemiz bugün ülkemizin en huzurlu, en hızlı kalkınan üniversitesi konumuna gelmiştir.

Geçen hafta Konya’da yapılan Üniversite Hastaneleri Birliği toplantısında, İstanbul Üniversitesi de dâhil diğer üniversiteler içerisinde İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin en iyi idare edilen üniversite hastanesi olduğu, performans uygulamasının en ideal şekilde uygulandığı dile getirilmiş, Yüksek Öğretim Kurumu tarafından diğer üniversite hastanelerin stratejik planına katkıda bulunmamız istenmiştir.

Kale Uygulama Oteli ve Kale Meslek Yüksekokulu, sadece üniversitemize değil, belediyeye, il milli eğitimine, sağlık sektörüne ve diğer alanlarda ihtiyacı olan tesislerin yapılmasına da vesile olacaktır diye düşünüyorum.”

Kale Vakfı Başkanı Mehmet Zeki Baysal, vakfı olarak birçok üniversitesi öğrencilerine burs verdiklerini belirterek, Meslek Yüksekokulu'nun yapımını da desteklediklerini ve işadamlarının bu konudaki yardımlarını da beklediklerini ifade etti.

Temeli atılan ve Karakaya Baraj Gölü kıyısında hayata geçirilecek olan proje içerisinde 4 yıldızlı otel, 3 bloktan oluşan teras evler, kafeterya, özel plaj, marina ve spor alanları yer alacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız