SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Model Uçakta 4'üncü Oldular

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:17:36
Model Uçakta 4'üncü Oldular
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, uçak yarışmasında Türkiye dördüncülüğü elde etti. 

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ilki gerçekleştirilen Türkiye Liselerarası TYU 2015 (Tasarla/Yap/Uçur 2015) Yarışması, Bursa'nın Ürünlü köyü mera alanında yapıldı. 38 okulun başvuru yaptığı yarışmada 22 takım tasarladıkları insansız hava araçlarını uçurdular. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin desteklediği yarışmanın hakemliğini Bursa Model Uçak Kulübü’ne ait model uçak hakemleri gerçekleştirdi. Yarışmada insansız hava araçlarına önceden belirlenmiş 3 görev yaptırıldı. Bursa Erkek Anadolu Lisesi yarışmada üçüncülüğü elde ederken, birinciliği Bafra Fen Lisesi, ikinciliği de Eskişehir Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aldı. Ayrıca, Eskişehir Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Jüri tarafından teknik rapor birincisi seçildi.

Yarışma birincisi Bafra Fen Lisesi’ne 5 bin TL hediye çeki, ikinci olan Eskişehir Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 3 bin TL hediye çeki, üçüncü olan Bursa Erkek Anadolu Lisesi’ne 2 bin TL hediye çeki ve en iyi teknik rapor hazırlayan Eskişehir Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 500 TL hediye çeki verildi. Yarışmaya katılan tüm katılımcılara da katılım belgesi verildi.

Malatya Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Takım Lideri Hakan Aras, ilk kez bu tarz bir yarışmaya katıldıklarını belirterek, Türkiye’nin farklı illerinden gelen deneyimli modelcilerle yarışmanın heyecan verici olduğunu, bu sayede güzel bir tecrübe yaşadıklarını belirterek, seneye yarışmanın yeniden düzenlenmesi halinde daha iyi dereceler almak için iddialı olduklarını vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız