SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Modern Bir Hastanemiz Var"

A- A+ PAYLAŞ

 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, katıldığı bir televizyon programında üniversite ile ilgili bilgiler aktardı.

Prof. Dr. Cemil Çelik “Son derece modern bir tıp fakültesi hastanemiz var. Ayrıca sekiz vilayete hizmet veren bir diş hekimliği fakültemiz, eczacılık fakültemiz ve sağlık yüksek okulumuz var. Sağlık yüksek okulumuzu yakında sağlık bilimleri fakültesine çevireceğiz. Başta karaciğer olmak üzere kemik iliği nakli, böbrek nakli yapabilen, yanık merkezi olan ve Türkiye’de en çok yoğun bakım yatak kapasitesine sahip olan, zarar etmeyen bir sağlık merkezine sahibiz. Diğer bilim alanlarında da ortalamanın üstünde bir üniversiteyiz. Bugün dünyanın hiçbir yerinde günde üç karaciğer nakli yapan bir merkez bulunmamaktadır. Canlıdan canlıya yapılan karaciğer nakli sayısında Güney Kore’den (Seul) sonra dünya ikincisiyiz. Dünyada ikinci olacak Karaciğer Nakli Enstitüsü konusu Bakanlar Kurulu’ndan geçmiş ve Sayın Başbakanın imzasına kadar gelmiştir. Eğer olduğunda biz uluslararası hasta kabul edeceğiz ve sağlık turizminde özel sektörün yanında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi yerini almış olacak.” dedi.

“TOPLUMLA BARIŞIK DEĞİLSENİZ..”

Rektör Çelik, "Diğer bir sermayemiz, toplumla barışık oluşumuzdur. Toplumla barışık değilseniz, toplumla aranızda doku uyuşmazlığı varsa gerekli hizmeti veremezsiniz. Bu da bir kişinin çabası ile olmaz. Kolektif akıllı, ülkesini seven idealist insanların birlikteliği ile yapılacak iştir. Kolektifliğin hakim olması gerekir. Anadolu çocukları ile yola çıkıp, herkesin işin bir tarafından tutup, gönlünü de katarak hizmet aşkı olursa sorunlar kendiliğinden çözülür. Türkiye'nin problemi para değil, kafa problemidir. Akıllı davranan, dünyalı ve ülkesini bilen, çalışan insanlara ihtiyaç var. Proje üreten ve gerçekleştiren beyin insanlara ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

 

“YÜZDE 40’I TAMAMLANDI”

Teknopark'ın yüzde 40'ının tamamlandığını hatırlatan Rektör Çelik, "Birkaç ay içerisinde tamamlanarak üniversite sanayi işbirliğinin örneklerini sunmuş olacağız. Çünkü Teknokent ve Teknopark'lar önemlidir.” dedi.

 

“ ÜÇÜNCÜ LABORATUVARI KURDUK”

Üniversitelere devlet katkısının azaldığını da sözlerine ekleyen Çelik, "ABD'de bile üniversitelere verilen pay yüzde 20 azalmıştır. Dolayısıyla öncelikle toplumun ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Toplum gerekli sağlık hizmetini alamıyorsa ve bilgi ihtiyacını karşılayamıyorsanız, reaksiyoner tepkilerde bulunmuşsanız, çok da anlamı yoktur. İdealist üniversitenin idealist insanlarla yola çıkması gerekir. Engelli çocuklar merkezinden üstün çocuklar merkezine, çocuk üniversitesinden uzaktan elektronik eğitim merkezine kadar birçok alanda hizmet veren üniversiteyiz. Hedefimiz, Türkiye'deki değil, dünya üniversitesi ile yarışan üniversiteyiz. Gebze ve ODTÜ'den sonra Türkiye'nin 3. petrol analiz laboratuvarını kurduk."

 

“PROJEMİZ MODEL OLDU”

Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) işbirliği ile 130 yataklı hasta yakınları konuk evi yapıldığını belirten Prof. Dr. Cemil Çelik, " Bu projemiz, diğer üniversite hastanelerine model oldu. Ayrıca Kale ilçesinde 4 yıldızlı otel yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde, 4 blok halinde bin kişilik yurdumuz, 2-3 kişilik öğrenci odaları olan hizmete sunulacak" dedi.

 

AĞAÇ DİKMEYEN ÖĞRENCİ MEZUN OLAMIYOR

"1 diploma 100 ağaç projemiz var. Bir öğrenci 4 yıl boyunca 100 ağaç dikmezse mezun etmiyoruz. Üç yılda 1,5 milyon ağaç diktik" diyen Rektör Çelik, "Yılda 10 bin keklik üretip doğaya salacağız. Kampüs içinde 25-30 işleri olan mini AVM niteliğindeki alış veriş merkezi yapacağız. Gelecekte bilim ve teknoloji üretilecekse Anadolu üniversiteleri bunu başaracak" diyen Rektör Çelik, "Büyük şehirlerdeki trafik ve stresten dolayı yaşam zorlaşmaktadır. Büyük şehirlerde bazı üniversiteler duraklama dönemine girmiştir. Anadolu'da taze kan var. Anadolu zoru başaracak ve gelecekte bilim ve teknoloji üretilecekse Anadolu üniversiteleri bunu başaracaktır" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız