SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Modern Çarşıya Dönüşecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:07:34
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Başkanı Ali Evren, Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Cemil Çolak, Belediye Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri ile birlikte Bakırcılar Çarşısı, Sebze Hali ile Akpınar çevresinde incelemelerde bulundu. 

İnceleme gezisi sırasında yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Cemil Çolak, “Bakırcılar çarşısının üzerinin kapatılması ile birlikte burası açık bir alış veriş merkezi haline gelecek.  Ayrıca çarşımız içerisinde demir doğramacılar da bulunmakta. Demir doğramacıların başka bir alana taşınarak işlerini devam ettirmeleri için sayın Başkanımızdan talebimiz olmuştu, sağolsunlar sayın Başkanımız başka bir yer temin ettiler. İnşallah biran önce demirci esnafımızın yeni dükkanları yapılarak taşınmaları sağlanacak. Çarşımıza yapılan çalışmalardan dolayı esnafımız adına sayın Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin ise yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ederek, “Bakırcılar Pazarına yıllarca kimse tarafından el atılmamış, kimsenin yüzüne bakmadığı harabe bir yer haline gelmişti. Sayın Başkanımız sadece Bakırcı Pazarına bakmakla kalmadı, bugün peynirci pazarına bakın, tüccar pazarına bakın Malatya’nın güzelleşmesi için esnafa elinden gelen desteği devamlı vermiştir. Ben bundan dolayı huzurlarınızda Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.  İnşallah bu hizmetler ileriki zamanlarda da devam edecektir. Sayın Başkanımızın en büyük özelliği esnafımızla birebir ilgilenmesi, Malatya’yı gezmesi bizimle birlikte esnafımızın derdini, sıkıntısını dinlemesi bizleri son derece mutlu etmiştir. Ben kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Bakırcılar Çarşısı, Şire Pazarı gibi alanların Türkiye’de çok az ilde olduğunu ve bu alanların yaşatılması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bu alanları önümüzdeki yıllarda bir çekim merkezi, bir turizm merkezi haline dönüştürmek temel amacımız.  Malatya’nın 100 yıldır ticaret merkezi olan Akpınar ve bu bölgelerin tamamını adeta bir açık hava alış veriş merkezine dönüştürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu an Bakırcılar Çarşısında yaklaşık 50-55 civarında demirci esnafımız bulunmakta.  Bunlarla ilgili olarak Yeni Sanayi Sitesi civarında bir yer satın aldık ve burada 70 tane iş yeri yapıyoruz. İnşallah herhangi bir aksilik çıkmadığı taktirde 2013 yılı içerisinde Bakırcılar Çarşısı içerisinde bulunan demirci esnafı arkadaşlarımızı oraya taşıyacağız. 

Bakırcılar Çarşısında ilk olarak zemin tamamen değiştirildi. Alt yapısı tamamen yenilendi. Burada var olan lavabo – WC gurupları yeniden düzenlenerek modern bir şekilde esnafımızın hizmetine sunuldu.  Alt yapı ve zemin çalışmalarının ardından dükkanların dış cepheleri ahşap kaplama, üstler ahşap çıkıntılarla ve üst tonoz geçişi ile birlikte tamamını modern bir çarşıya dönüştüreceğiz. Burasını Malatya’ya gelen herkesin uğradığı nezih bir mekan ve otantik bir çarşıya dönüştüreceğiz. Bu çalışmalar sonucunda yıllardır süren ve bir türlü çözülemeyen Bakırcılar Çarşısının sorununu da çözmüş olacağız” şeklinde konuştu. 

Bakırcılar Çarşısı ve çevresini bir cazibe merkezi haline getirecek çalışmaların yapıldığını belirten AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci ise, “Belediye Başkanının göreve geldikten sonra Malatya için çok güzel hizmetleri olmuştur. Yapılan hizmetlerde amaç burada Malatyalının memnun olması, hizmetin ön plana çıkarılması. Yapılan hizmetlerden dolayı esnaflarımızın memnun olması bizlerde memnun ediyor.  Ben bu hizmetlerin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Cemil Çolak ile daha önce Bakırcılar Çarşısını gezdiklerini belirten Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Bakırcılar Çarşısı içerisinde yapılan çalışmaların neticesinde esnafımızın memnuniyetini görmek bizleri mutlu ediyor.  

Yapılan çalışmalar sonrasında açık bir alışveriş merkezi haline gelecek olan Bakırcılar Çarşısı Malatya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin uğradığı bir mekan haline gelecek. Bu çarşıya emek harcayan, hizmet getiren Belediye Başkanına ve ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından programa katılanlar, Bakırcılar Çarşısı, Kasap Pazarı, Akpınar ayakkabı tamircileri çarşısı ve peynirciler çarşısını gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet ettiler. 

Yapılan düzenlemelerden dolayı memnuniyetlerini dile getiren esnaf ve vatandaşlar, özellikle Akpınar bölgesinin açık bir alış veriş merkezine döndüğünü belirterek başta Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ettiler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız