SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Modern Üretim Eğitimi

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:29:32
Modern Üretim Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Bitkisel Üretimi Geliştirme Genel Müdürlüğü, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ve Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortak yürütülen "Kayısı Yetiştiriciliğinde Modern Üretim Tekniklerinin Yaygınlaştırılması" projesi 2014 yılı teorik eğitimleri tamamlandı. 

Teorik eğitimleri, 7-10 Nisan tarihleri arasında yapıldı, uygulamalı eğitimler ise Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde belirlenen çiftçilere modern üretim teknikleri anlatıldı. Söz konusu kurs her ilçe için ikişer gün teorik ve bir gün pratik eğitim olmak üzere üç gün olarak planlandı. Proje yürütücüsü Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Eğitim-Yayım Sorumlusu Muhittin Niksarlı, eğitimlerle ilgili olarak şunları söyledi:

“Kurumumuzca son yıllarda tamamlanmış bahçe tesisinden, budama, sulama, gübreleme gibi bahçe bakım işlemlerine, organik kayısı yetiştiriciliğinden, hasat ve sonrası işlemlerine kadar on bir AR-GE projesinin sonuçlarını üreticilerimize aktarıyoruz. Modern üretim tekniklerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması; araştırma - yayım - çiftçi bağının güçlendirilmesi hedeflerimiz çerçevesinde bu eğitimleri düzenliyoruz.”

“BAHÇE BAKIM İŞLEMLERİNDEN VAZGEÇMEYİN”

Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Yaşar Zengin, “Bu yıl meydana gelen zirai don afeti nedeniyle eğitimlere katılımın beklenenin altında gerçekleştiğini belirtti. Yasar Zengin, “Ürün alınmayacak olsa bile bahçe bakım işlemlerinden vazgeçilmemelidir. Bakım işlemlerinin yapılmaması bahçelerin zayıf kalmasına, bir sonraki yıl alınacak ürün veriminin ve kalitesinin düşmesine neden olur. Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur. Bahçemizi küstürmeyelim, siz ona küserseniz, o da size küser. Bahçe bakım işlemlerine devam edilmesi gerekir“ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız