SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MODP'den Ankara Saldırısına Tepki

0
Güncellendi - 2016-03-15 19:46:04
MODP'den Ankara Saldırısına Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Ensar Vakfı'nda açıklama yapan Malatya Ortak Değerler Platformu üyesi Doç. Dr. Hüseyin Polat, Ankara’da 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda masum insanların hayattan koparıldığını belirtti.

Doç. Dr. Hüseyin Polat, Ensar Vakfı’nda düzenlediği basın toplantısında, Ankara’da 37 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı. Ankara’nın en kalabalık semtinin en yoğun olduğu saatten vicdansız bir saldırı gerçekleştirildiğini söyleyen Polat, “Yine hiçbir şeyden haberi olmayan masum insanlar hayattan koparıldı veya yaralandı. Bu terör olaylarında hayatlarını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarını kaybedenlere taziye ve teselli dileklerimizi iletirken, hala terörle bir yerlere varabileceklerini düşünen tüm terör örgütlerini, onları kullanan, destekleyen, güç veren veya bu terör eylemleri üzerinden menfaat devşirmeye çalışan tüm iç ve dış mihrakları nefretle kınadığımızı belirtmek istiyoruz. İslam Dünyasına bu terör örgütlerini sokarak, onlar üzerinden bizi şekillendirmek isteyen, Müslümanları diz çöktürmeye çalışan emperyalistlere seslenmek istiyoruz. ‘İslama ve İslam medeniyetine alternatif olarak ortaya attığınız bütün tezleriniz iflas etti. Egemen olduğunuz günden bu yana insanlığa kan, gözyaşı, yıkım, fitne ve fesattan başka bir şey getirmediniz. İslam Dünyasında adınız, artık terör ve yıkımla özdeşleşti. Bu torakları kana bulayan teröristler, her gün sizin fabrikalarınızda ürettiğiniz silahlarla, bombalarla masum insanların kanlarını döküyorlar. Biz biliyoruz ki, kendiniz bizzat yapamadıklarınızı terör örgütlerine yaptırıyorsunuz. Biz, artık televizyon ekranlarında, konferans salonlarında, gazete ve dergi manşet ve köşelerinde ortay attığınız insan hakları, demokrasi, eşitlik ve özgürlükle ilgili yaldızlı sözlerinize inanmıyoruz. Çünkü siz, bu söylediklerinizde samimi değilsiniz" diye konuştu.

Terörün hiç kimseye bir şey sağlamayacağını vurgulayan Polat, “Terör ve şiddet, boş hayallerle süslenmiş, çıkmaz bir sokaktır, karanlıktır ve sonu hüsrandır. Onun için, gün akl-ı selime, insaf, iz’an ve rüştümüze dönme günüdür. Gün, içinde bulunduğumuz fasit daireden çıkarak, her türlü kin, nefret, düşmanlık, kısa vadeli, kişisel veya grupsal hesap ve çıkar duygularından uzaklaşarak karşı karşıya bulunduğumuz küresel tezgahlara karşı bilinçlenme, yeniden birbirimize sahip çıkma, yaralarımızı sarma, direnme, ve değerlerimizin etrafında bütünleşme günüdür. Kendi başarılarını Müslümanları birbirine kırdırmakta görenlerin emellerini kursaklarında bırakma günüdür” şeklinde konuştu.

MEMUR-SEN..

Onlarca vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısına son olarak, Memur-Sen Malatya Şube Başkanlığına bağlı Sendikalar ortak bir basın açıklaması düzenleyerek tepki gösterdi.

Memur-Sen Malatya İl Binasında toplanan grup adında açıklamalarda bulunan Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Türkiye’nin, terörü ve terör örgütlerini bitireceğini söyledi. Yıldırım, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek “Bu saldırının failleri, insanlıktan çıkmış ve insanlıktan nasipsiz hainlerdir. Bu vicdan yoksunu katiller, eylemleriyle doğrudan insanı, insan onurunu ve insanlığı hedef alıyorlar. Bu cani saldırı, Türkiye’ye, Türkiye’nin bütünlüğüne, huzur ve güvenliğine yapılmış bir saldırıdır. Bu hunharca saldırı, milli iradeyi akamete uğratma hayali kuranların, milli birliği bozmaya kalkışanların saldırısıdır. Bu kahpe saldırı, birlikte yaşama irademize, dayanışma kültürümüze, hep birlikte oluşturduğumuz kardeşlik iklimine yapılmış bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Büyük Memur-Sen ailesi olarak, insan onurunu korumaya, Türkiye’nin bütünlüğüne sahip çıkmaya, milletin ve iradesinin yanında yer almaya, birlikte yaşama kültürümüzün ve kardeşlik iklimimizin zeminini güçlendirmeye, sivil siyasetin etki alanını daha da genişletmeye, hukukun üstünlüğünün hakim olduğu siyasal düzen içerisinde demokratik standartları yükseltmeye, Türkiye’nin aydınlık gelecek yolculuğuna katkı sunmaya ve milletimizin huzur, refah ve barış içerisinde yaşamasında sorumluluk almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Terör örgütünün köşeye sıkıştığını belirten Yıldırım, “Son dönemde yoğunlaştırılmak istenen terör saldırılarını da terör örgütlerinin son çırpınışları ve yok oluş feryatları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, terörü günlük hayatın parçası haline getirme çabalarına karşı, milletimizin tek yürek halinde terörü ve terör örgütlerini yeneceğine, bitireceğine olan inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

iha

Pano0m1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız