SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Molla İçin Gıyabi Namaz

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:55:28
Molla İçin Gıyabi Namaz
A- A+ PAYLAŞ

 Bangladeş’te idam edilen Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Malatya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazı sonrası Soykan Meydanı’nda yapılan gıyabi cenaze namazı öncesi Malatya Anadolu Öğrenci Birliği adına basın açıklaması yapan Muhammed Furkan Güven, “Cemaati İslami liderlerinden 91 yaşındaki Abdülkadir Molla için verilen idam cezası, işbirlikçi Bangladeş hükümeti tarafından infaz edildi. Cemaati İslami liderlerinden Abdülkadir Molla, 1971’deki bağımsızlık savaşı sırasında suç işlediği gerekçesiyle 5 Şubat 2013’te ömür boyu hapse mahkum edilmişti. Bangladeş hükümeti ve hükümetin güdümündeki yargının bu kararı zorbalıktan başka bir şey değildir. Bangladeş hükümeti, sömürünün ve emperyalizmin her türlüsüne karşı çıkan bir hareket olan Cemaat-i İslamiye’yi tasfiye etmek için açıkça insanlık suçu işlemektedir” dedi.

Abdülkadir Molla’nın Cemaat-i İslami lideri olduğu için cezalandırıldığını iddia eden Güven, “Bangladeş’in en büyük İslami teşkilatı olan Cemaat-i İslami’nin genel sekreter yardımcılığını yürüten Molla, suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezasının iptali için Temyiz Mahkemesine başvurmuştu. Uluslar arası savaş suçları Mahkemesi’nin hükmünü onayan Temyiz Mahkemesi, 17 Eylül’de Molla’ya verilen ömür boyu hapis cezasını idama çevirme kararı almıştı. Hukuktan yoksun olarak alınan bu kararın arkasında esas olarak Hindistan’ın telkinleri ve iktidarda bulunan “Leydi Hitler Hasina’nın” İslam’a karşı İslam olarak nitelendirebileceğimiz bir hesaplaşması bulunmaktadır. Abdülkadir Molla’da, Cemaat-i İslami lideri olduğu için cezalandırılmıştır” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Bangladeş’te idam edilen Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız