SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Monikalı' Peşmergeler!

A- A+ PAYLAŞ

Irak’ın idam edilen devrik lideri Saddam Hüseyin’e bağlı güçlerin saldırılarından kaçarak 1988 yılında Türkiye’ye sığınan Kürtler, ülkelerine döndükten 18 yıl sonra lüks cipleriyle yakınlarının Diyarbakır’da bulunan mezarlarını ziyaret etti.

Saddam Hüseyin’e bağlı güçler tarafından 16 Mart 1988’de Halepçe’ye atılan kimyasal bombalarla 5 bin Kürt’ün ölmesinden sonra yollara dökülen yaklaşık 500 bin Kürt, Türkiye’ye sığınmıştı. Diyarbakır, Muş ve Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde oluşturulan kamplara yerleştirilen Kürtler, Irak’taki yeni yapılanma üzerine 1992’de Kuzey Irak’a dönmüştü. Türkiye’de kaldıkları 4 yıllık sürede çeşitli nedenlerden dolayı Diyarbakır’da 350, Muş’ta 210, Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde 420 sığınmacı Kürt ölürken, buralardaki mezarlıklara gömüldü. 1992’de Kuzey Irak’a yokluk içinde dönen Kürtler, 18 yıl aradan sonra yakınlarının mezarını ziyaret etmeye Kuzey Irak’ta “Monika” diye adlandırılan 100-150 bin Euro değerindeki lüks ciplerle geldiler. IKDP Duhok İl Başkanı Serbest Sinduri başkanlığındaki 20 kişilik grupta, daha önce IKDP’nin Diyarbakır temsilciliğini yapan Hacı Salih Hüseyin, Kuzey Irak’taki peşmerge komutanlarından Osman Kasım ile Türkiye’deki kamplarda 4 yıl kalan mülteciler yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız