SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mono Tarımdan Kurtulmalıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:29:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, farklı tarım ve hayvancılık kollarına yönlenilmesi gerektiğini, tavukçuluğun da bunlardan biri olduğunu belirterek, Malatya’da 88 tane de müracaat etmiş bitme aşamasında olan tavuk işletmesi bulunduğunu bildirdi. 

Altın Kayısı Ramada Otel’de düzenlenen Tavukçuluk konferansına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı TAGEM Daire Başkanı Dr. Cengizhan Mızrak, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, İnönü Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Deftardar Murat Yiğiter, bazı daire müdürleri, tavukçuluk sektörü ile iştigal gedenler ve davetliler katıldı.

Panelin açılışında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Malatya tarımının büyük bölümünü kayısı teşkil ediyor. Kayısıdan 50 bin aile geçimini sağlıyor. Malatya’ya kayısı ne kadar katma değer katıyorsa, olumsuz hava şartlarından da tüm Malatya etkileniyor. Bunun için mono kültür tarımdan kurtulmalıyız. Farklı tarım ve hayvancılık kollarına yönelmeliyiz. Tavukçuluk da bunlardan biri ve Malatya’da daha yaygın hale getirilebilir. Şu anda mevcut 106 broiler ırkı tavukçuluk yapan işletmemiz var. 88 tane de müracaat etmiş bitme aşamasında olan işletme var. Bu panele katılan çok değerli hocalarımızın birikimlerinden ve değerli bilgilendirmelerinden istifade ederek tavukçuluğu daha bilinçli yapmak bizlerin elindedir. Bu panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Malatya’mızda tavukçuluğun daha yaygın yapılması için bu tür etkinliklerin devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı TAGEM Daire Başkanı Dr. Cengizhan Mızrak tarafından yapılan sunumun ardından katılımcılar tarafından sorulan sorular cevaplandırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız