SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Monoray Sistemi Getireceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:30:25
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, Malatya’ya monoray sistemini getireceklerini söyledi. 

Sıtmapınarı’nda esnaf ziyaretlerinde bulunan Kazancıoğlu, Malatya’da trafik sorununun ön plana çıktığını ifade ederek, “Monoray sistemi çok teknolojik ve güzel bir sistem, dünyada uygulamaları bulunmaktadır. Malatya ile ilgili fiziki çalışmalarımız sürüyor, sistemin olabilirliğini bugün yarın netleştireceğiz. Monoray sistemi benim aklıma yattı ve Malatya için uygun bir sistem. Uzman arkadaşlarla çalışmalarımız devam ediyor. Monoray sistemi çevreyolunda uygulanabilir. Üniversiteye kadar da gidebilir. Demiryolları 1934-1935 yıllarında yapılırken o zaman ki şartlarda şehirde bu kadar büyük değildi ve şehrin kenarından geçiyordu ancak şimdi şehri ikiye bölüyor. Malatya tek akslı bir şehir, doğu- batı kontrolü var. Batı koridorunun bir tarafı Organize Sanayi ile kesilmiş, bir tarafı Beylerderesi Viyadükü kesiyor. Bu şartlarda Malatya büyümeyecek. Bizim süratle Kuzey-Güney akslarla gitmemiz lazım” dedi.

“İYİ İŞLER YAPMAK BİZLERE NASİP OLACAK”

Kazancıoğlu, Malatya’da iyi işler yapacaklarını kaydederek, şunları söyledi: “Güney’de dağlarımız var fiziki şartlar müsait değil onun için süratle Kuzey akslarla gitmemiz lazım. Demiryolunu öteleyeceğiz. Hızlı tren muhakkak gelecek. Türkiye’de başlayan bir hizmet. Hızlı tren Milliyetçi Hareket Partisi iktidarı döneminde başlayan bir ihale ancak temeli 8 Haziran 2003 tarihinde atıldı ama ihalesi daha önce yapılmıştı. Hızlı tren yapılması için İspanyol kredisi temin edilmişti. Hızlı tren hizmeti Malatya’ya gelecek. Hızlı tren gelince demiryolunu öteleyeceğiz ya da yer altına alacağız. Yeşiltepe çıkmaz bir mahalle gibi sadece ve sadece Ergenekon Viyadükü ile bir bağlantısı var onu da Milliyetçi Hareket Partisi tarafından yapılmıştı. İyi şeyler yapmak inşallah bizlere nasip olacak. Şehrin kuzey aksına doğru ilerlemesini sağlayacağız. Hiç kullanmadığımız bir baraj kenarımız var oralara da toplu taşıma yapacağız. Kampusun bir tarafı oraya gidecek. Biliyorsunuz orada da bir kampus var. Bunun için kuzey aksını süratle genişleteceğiz. Oralara toplu ulaştırma koyacağız. Belki Malatya İstasyonunu aşağı taşıyacağız ve buraları kazanmış olacağız. Kayseri’de hızlı tren geldikten sonra hızlı tren şehir içine girmedi. Kayseri- Sivas hattında Kayseri’ye girmeyerek, dışarıdan Kayseri’ye Banliyö bağlantısı oldu. Malatya’nın 1/100 binlik haritasını yapabilecek ekibe ihtiyaç var hatta zaruret var. Bunları bu ekip yapamaz. Daha önce Malatya’yı işgal etmiş ekipte yapamaz. Malatya’da koltuklarını ya işgal edenler var ya da meşgul edenler var. İşgal edenlerde kasıt var. Meşgul edenlerde beceriyetsizlik var. Malatyalılar bu işgalcilerle ve meşgul edenlere muhtaç değildir. Onun için diyorum ki o vakit bu vakittir. Vakit hizmetin vakti, yapanlara karşılığını seçimlerde ödetme vakti. Yolsuzluk çıktı bağırdınız, çağırdınız sesinizi duyuramadınız. Konu yargıya taşındı ve sumen altı edildi. Hesabını soracaksınız. O vakit bu vakit. Ben o vaktin geldiğini düşünüyorum aklıselim hemşerilerimizin duygularıyla değil, akıllarına danışarak seçim yapacaklarına inanıyorum.”

“İNŞALLAH MALATYA KAZANACAK”

Kendilerine görev verilmesiyle birlikte Malatya’nın kazanacağını ifade eden Kazancıoğlu, “30 Mart’tan sonra bizim yaptıklarımızı göreceksiniz. Hemşerilerimizin bize yetki ve görev verdiklerinde ve ulaşım gelecek beş yılda Malatya’nın ulaşım derdi kalmayacak. Sizlere ayaküstü çok makul projelerden bahsettim. İnanın bu konuda akıllarından bile geçmeyecek projeler. Çünkü bunun için bilgiye ihtiyaç duymak, bilgiye ulaşmak lazım. Daha önce koltukları işgal, meşgul etmiş insanlara Malatyalılar teveccüh etmeyecek. Kendilerinde bunu görüyorum, dinliyorum. O anlamda ne olur tereddüt etmesinler, oy versinler. Malatyalı hemşerilerimizin bana oy vermesinde kaybedecekleri tek şey önyargıları ve tereddütleri olacak. Malatya kazanacak inşallah” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız