SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Monoray Sistemine Geçmeliyiz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:45:27
'Monoray Sistemine Geçmeliyiz'
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu,, TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü, Demiryol-İş Sendikası Malatya Şubesi, Türk Ulaşım-Sen Malatya Şubesi, Demiryolu Makinistleri Derneği Malatya Şubesi ve Ulaştırma Memur-Sen Malatya Şubesini ziyaret etti. 

TCDD’de çeşitli görevlerde bulunan Kazancıoğlu, ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Demiryolcu olmamızın gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi. 

Demiryolcuların kardeş olduğunu ifade eden Kazancıoğlu, “Burası bizim evimiz. Burası, Türkiye’nin olmazsa olmaz kurumlarından birisidir. Cumhuriyetimizden daha eski olan bu kurumda emektar insanlar çalışıyor. Her attığı adımda, devletin varlığını bilen bir kurumun mensuplarıyız. Demiryolculuk, bir Osmanlı ve Cumhuriyet mesleğidir” dedi.

“DEMİRYOLLARI MALATYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Kazancıoğlu, demiryollarının Malatya için çok önemli olduğunu kaydederek, “Doğu da Anadolu’da Malatya demiryolu, gerek yolcu gerekse de yük taşımacılığında çok önemli bir koridora sahip. Yük taşımacılığının büyük bir potansiyeli Malatya bölgesinde yapılmaktadır” ifadesini kullandı. 

Malatya’da en büyük sorunları başında ulaşımın geldiğine dikkat çeken Kazancıoğlu, Malatya’da ulaşımın keşmekeş ve içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyledi.

“MONORAY SİSTEMİNE SÜRATLE GEÇMELİYİZ”

Kazancıoğlu, “Şuanda yanlış bir tercih yapılmış. Hem teknik hem de hukuki anlamda sıkıntıları olan bir trambüs ihalesi yaşanmış. “Başlanacak” denilen tarihte henüz başlanmamış. Kamuoyunda da bu konuda çok ciddi anlamda bilgi kirliliği var” dedi.

Kazancıoğlu, Malatya’da ulaşım altyapısının süratle revize edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Şehir içi ulaşımda kesinlikle yer işgal etmeyen, Malatya’yı ikiye bölmeyen Monoray sistemine geçmeliyiz. Maliyeti çok yüksek olmayan bir ulaşımdan bahsediyoruz” ifadesini kullandı.  

Demiryolcular ise, Şinasi Kazancıoğlu’na çıktığı yolda başarılar dileyerek, “Kendisini yakinen tanıyoruz. Yaptığı çalışmaları çok iyi biliyoruz. Ankara’ya her gittiğimizde bizlerle yakından ilgileniyor. İnşallah sizi büyükşehir belediye başkanı olarak görmek istiyoruz” dediler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız