SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Montajsız Görüntü' Bekleniyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda çocuklara şiddet uygulandığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan toplam 12 bakıcı kadın hakkında açılan davanın görüldüğü mahkeme, şiddet görüntülerinin montajsız halini bekliyor.

Malatya Çocuk Yuvası'ndaki şiddet görüntüleri sebebiyle M.A. (34), Y.G. (37), N.D. (48), E.B. (42), N.T. (47), Ş.S. (46), M.G. (31), İ.Y. (39), F.İ. (52), Y.K. (25), V.G. (32) ve F.Y.Ö. adlı bakıcı kadınların yargılanmalarına Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya bakıcı kadınlarla tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen A.A. (30) adlı kadın, "Benim de olay tarihinde 7-14 yaş grubu içerisinde 2 çocuğum vardı. Kendilerini sık sık ziyarete giderdim. Hiçbir şekilde oradaki çocukların şiddete maruz kaldıklarını görmedim. Keza benim çocuklarımın da ne kendilerinin ne de başkalarının şiddete maruz kaldığı konusunda açıklamaları olmadı. Ancak televizyonlarda görüntüleri izleyince çocuklarım orada olmadığı için şükrettim" iddialarında bulundu.

Sanık avukatlarından Sibel Esen, duruşmada söz alarak, "Yayınlanan görüntülerin orijinal hali istenmişti ancak montajlanmış hazır kaset gönderilmiş. Yapımcı firmadan montajlanmamış olan görüntülerin mahkemeye gönderilmesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası Eski Müdürü Niyazi Yıldız'ın talimatla ifadesinin alınması için Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yazının cevabının beklenmesine, yayınlanan görüntülerin montajlanmamış halinin incelenmek üzere mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Duruşma ileriki bir tarihe ertelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız