SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mor Ekmek Malatya'da da Üretildi

0
Güncellendi - 2019-10-19 23:04:09
Mor Ekmek Malatya'da da Üretildi
A- A+ PAYLAŞ

Vücutta onarım başlatan mormiks'den yapılan ve Japonya'da zorunlu olan mor ekmek, Malatya'da da üretilmeye başlandı.

İstanbul Üniversitesi Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'nin on yıllık araştırmaları sonucu Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibi tarafından geliştirilen mor ekmeğin imalatına Malatya'da başladı. Türkiye'de Mor ekmek konusunda uzun süredir çalışma yapan Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibinin 12 yıllık emeğinin karşılığı olan Mor ekmek Türkiye'de ilk kez Malatya'da üretilmeye başlandı. Japonya'da zorunlu olarak tüketilen mor ekmeğin Türkiye'de ise ilk kez Malatya da ilk kez kendi fırınlarında üretimini yaptıklarını söyleyen fırın şirketinin Yönetim Kurulu başkanı Bahadır Yılmaz, “Malatyalı Profesörümüz İhsan Kara ve ekibine teşekkür ediyorum. Özellikle beyaz ekmeğin, çok hızlı sindirildiği, kan şekeri düzeyini olumsuz etkilediği, glisemik indeksi yüksek olduğu ve obezitenin nedenlerinden biri sayıldığı için, uzmanlar tarafından fazla tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Bir başka deyişle, beyaz ekmek artık sağlıklı beslenmenin bir parçası değildir ve hatta bir cips, bir kola gibi de düşmandır” dedi.

Mor ekmeği önce kendi tükettiklerini de anlatan Yılmaz, "Mor ekmeği ürettik. Öncelikle kendimiz tükettik. Faydalı olduğuna inandık, yakınlarımıza önerdik. Olumlu tepkiler gördük. Piyasada satmaya karar verdik. Şimdi burada Mor Ekmek, simit, baklava üretimini yapıyoruz. Şuan için çok olumlu tepkiler alıyoruz. Ürünlerimizi Malatya dışına da göndermeye başladık” ifadelerini kullandı.

Mor ekmek ve ürünlerin Mormiks'ten yapıldığını kaydeden Yılmaz, “Ürünlerimiz tamamen Mormiks'ten yapılmaktadır. Mormiks bir fonksiyonel gıdadır. Fonksiyonel gıda demek, vücutta onarım işlemlerini başlatmaya çalışan gıdadır. Bu tür gıdalar Japonya'da devlet kanunuyla zorunlu hale getirilmiştir. Türkiye'de Mormiks Prof. Dr. İhsan Kara tarafından 19 kişilik ekiyle 12 yılda ortaya çıkan bir başarı ve emeğin ürünüdür. Tamamıyla doğaldır ve tamamıyla orijinaldir. Mormiks'in faydaları. Şeker hastalarımızın şekerini baskılamakta, ve şeker hastalıklarının yan etkileriyle de mücadele etmektedir. Mormiks Kalp Damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kalp beyin damarları tıkanmalarında, böbrek yetmezliklerinde, kol bacak ağrıları ve uyuşmalarında, diz ve kalça eklem ağrıları, unutkanlık ve alzheimer hastalıklarında çok başarılı sonuçlar elde edildiği hocalarımız tarafından kanıtlanmıştır. Mormiks öncelikle hayvanlar üzerinde denenmiş ve daha sonrada insanlar tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Mormiks'in Sayın Hocamızın Malatyalı olması nedeniyle Malatya da üretilerek Türkiye ye açılması bizim için Malatya'mız için gurur vericidir" diye konuştu.

Ekmeği yapan usta Abdulvap Çatkın ise, mormiksin boyalı ekmeklerinin de piyasaya çıkmaya başladığını belirterek, uyarılarda bulundu. Mormiks'in gerçek olup olmadığını anlamak için limon sıkarak yapılacak testin yeterli olduğunu anlatan Çatkın, “Prof İhsan Kara ve ekibi tarafından geliştirilen Mormiks Malatya'da sadece iki firma tarafından üretiliyor. Mormiks'in boyalıları da piyasada çıkmaya başladı. Mormiksin testi ise limon sıkılarak anlaşılır. Limon sıkılınca gerçeği renk değiştirir. Sahtesi ise rengi değişmez. Malatya'mıza hayırlı olsun, şifa olsun” şeklinde konuştu.

Mor ekmek kullanmaya başlayan vatandaşlar da memnuniyetini dile getirerek, sağlık açısından mor ekmeği tercih ettiklerini kaydetti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Murat (4 yıl önce)
    MORMIKS nedir, ne işe yarar, yan etkileri nelerdir, mor reyhan ile bir bağlantısı var mıdır? Bu konuda Arapgir Belediye Başkanının oluru alınmış mıdır? Hangi fırınlar bu işe girişmiş, yakında sahte mor ekmekler türeyebilir, vesaire vesaire...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (4 yıl önce)
    Bu ekmeğin fiyatı ne kadardır?
    0
    0
    Yanıtla
  • Dün poşet halinde aldım yarım kilo 9 lira..Arzu ata ekmek te var sadece..çünkü profesör sadece Arzu ata ve gerçek ekmek ile çalışıyormuş..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Anadolunun birçok ilinde olduğu gibi yıllar önce de Malatya'nın ilçe, köy ve mahallerinde evlerin bir köşesinde ekmek pişirmek için ocak veya tandırlar vardı. Anadolu buğdayının su değirmeninden öğütülmesi ile elde edilen un, hiçbir katkı maddesi içermez ve ekşi maya ile yoğurulan hamurdan yufka, eşkili ekmek (Bazlama) ve bilik yapılırdı. İnsanlar sofralarında bu has ekmeği tüketirdi. Kilo derdi ve hastalık konuşulmazdı. Ancak gelişen ve değişen çevresel faktörler bizi bu değerlerden uzaklaştırdı.. Un katkı maddeleri ile donatıldı. Bu undan yapılan ekmek insanları obez ve diğer hastalıklara sürükledi. Dolayısıyla MORMİKS'in ne olduğu ve insan sağlığı üzerinde ne gibi olumsuz veya olumlu etkiler yarattığı konusunda biz tüketiciler bilgi sahibi değiliz. Uzmanların bu konuda çeşitli platformlarda MORMİKS ve MOR ekmeğin neden tüketilmesi gerektiği konusunda tüketicileri bilgilendirmesi şarttır. Burada ayrıca yerel medya kuruluşlarının da sorumluluğu bulunmaktadır. Bu konuda detaylı bir haber araştırması yapmaları ve tüketicileri bilgilendirmeleri üstlendikleri gazetecilik misyonu gereğidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • DEVRIM (4 yıl önce)
    FIRININ ADRESINI YAZINDA INSANLAR GIDIP ALSIN NERDE BU EKMEK ARADA BULASIN
    0
    0
    Yanıtla
  • Arzu ekmek bütün şubelerinde
    0
    0
    Yanıtla